Derby gimė ne tik be priekinių letenėlių, bet ir su nepilnai išsivysčiusiomis priekinėmis kojomis bei silpnais raumenimis, dėl kurių disfunkcijos negali pilnavertiškai judėti. Pirmieji šuns šeimininkai nesugebėjo suteikti tinkamos pagalbos, todėl atidavė Derby į gyvūnų globos centrą Naujajame Hempšyre. Augintinių pagalbos centre Derby nusišypsojo sėkmė – jį pastebėjo kompanijos „3D Systems“ gamybos direktorė Tara Anderson.

Procesas, siekiant pastatyti Derby ant visų keturių kojų, nebuvo lengvas. Projektas pradėtas 2014 metais. Pirmieji prototipai, kuriuos šuniui teko išbandyti, skyrėsi nuo galutinio rezultato, suteikusio potencialą pilnavertiškam gyvenimui. Paskutinis protezų variantas sukurtas iš nailono, naudojant 3D spausdinimo procesą „Selective Laser Sintering“. Šis metodas pasitelkia didelės energijos lazerio karštį ir sintezuoja daleles sukurdamas trimatę formą.

Dabar Derby, dėka modernių 3D galimybių ir unikalaus dizaino, gali judėti patogiai ir džiaugtis gyvenimu. Tikėtina, kad panašaus pobūdžio protezai ateityje vis dažniau padės nelaimingiems gyvūnams ir, žinoma, žmonėms.