Praėjusiais metais kompanija pranešė apie „Facebook reakcijas“, kurios gali tapti „Like“ mygtuko alternatyva. Buvo tvirtinta, kad reakcijas bus galima išreikšti šešiais emocijų simboliais, žyminčiais pyktį (angry), liūdesį (sad), nustebimą (wow), juoką (haha), džiaugsmą (yay) ir meilę (love).

Feisbuko reakcijos

Naujieji simboliai buvo išbandyti Ispanijoje ir Airijoje, vėliau atsirado Čilėje, Filipinuose, Portugalijoje ir Kolumbijoje.

Reakcijos galiausiai buvo pristatytos Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV). Tikimasi, kad jos atsiras per kelias ateinančias savaites.

„Mashable“ praneša, kad „Facebook“ kūrėjai rinkdami „Like“ alternatyvas dirbo su sociologais ir stengėsi atrasti kaip įmanoma tikslesnius emocijų atitikmenis.

Jie tvirtina turėję tikslą, kad reakcijos būtų tinkamesnės atspindint kai kurių feisbuke pranešamų naujienų turinį, tarkime, apie naudotojų gyvūnėlių mirtis.

„Facebook“ aiškino, kad vartotojai galės geriau ir tiksliau išreikšti emocijas.

Nors feisbuko vartotojai norėjo mygtuko „Nepatinka“ (angl. „Dislike“), kontrastuojančio su mygtuku „Like“, kompanijos „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas yra išreiškęs rūpestį, kad tokio simbolio naudojimas būtų itin negatyvus.

„Norime, kad žmonės galėtų dalytis visais jiems reikšmingais dalykais – ne vien tais, kurie yra džiaugsmingi; žmonėms patiks, kai jie tai pamatys“, – sakė M.Zuckerbergas trečiadienį.

„Facebook“ tikisi, kad papildomi pasirinkimai paskatins žmones dažniau dalytis savo mintimis ir skirti dar daugiau dėmesio šiam socialiniam tinklui.

Reakcijos į naujuosius įrankius buvo tiriamos Čilėje, Filipinuose, Portugalijoje, Airijoje, Ispanijoje, Japonijoje ir Kolumbijoje.

Pasak M.Zuckerbergo, „Facebook“ inžinieriai dar turi atlikti kelis „pareguliavimus“ prieš naująsias priemones pasiūlant visam pasauliui.