„Šiemet jau 10-ąjį kartą organizuotame „Naujojo knygnešio“ konkurse turėjome galimybę susipažinti su plačiu spektru lietuviškų e. turinio sprendimų: nuo e. ūkininkavimo iki e. prekybos platformų optimizavimo sprendimų, nuo m. žaidimų iki skaitmeninių korepetitorių. Kai kuriose konkurso kategorijose – pavyzdžiui, e. verslo, e. mokymosi, e. valdžios – konkuravo itin stiprūs ir įdomūs projektai, tad išrinkti nugalėtojus nebuvo lengva. Ir tai labai džiugina – išrinkti nugalėtojai gali tikėtis aukšto tarptautinės WSA komisijos įvertinimo ir sėkmės pasauliniame konkurse“, – sakė Pasaulio viršūnių apdovanojimų nacionalinė ekspertė ir Didžiosios žiuri narė, IVPK direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

Nugalėtojus rinko nacionalinės ekspertės suburta konkurso komisija: Darius Bagdžiūnas (UAB „Gaumina“), Antanas Bubnelis (AB „TEO LT“), Gediminas Gasiulis (lrytas.lt), Vaidas Neverauskas (Delfi.lt) ir Andrius Plečkaitis (asociacija „Infobalt“), rašoma IVPK pranešime spaudai.

Nugalėtojų laurai šiais metais atiteko aštuoniems e. turinio sprendimų kūrėjams: VšĮ „Versli Lietuva“ už sprendimą „Verslo vartai“ (kategorija e. valdžia ir atviri duomenys), Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybai už sprendimą „Integruota augalų apsaugos informavimo, konsultavimo ir mokymų informacinė sistema IKMIS“ (kategorija e. sveikata ir aplinka), „Bliu Bliu“ už sprendimą „Bliu Bliu“ (kategorija e. mokymasis ir mokslas), „Pepi Play“ už sprendimą „PepiBath2“ (kategorija e. pramogos ir gyvenimo būdas), SĮ „Susisiekimo paslaugos“/„Smart Vilnius“ už sprendimą „m.Ticket – bilietas tavo telefone“ (kategorija e. kultūra ir turizmas), UAB „Interaktyvi reklama“ (Born in idea) už sprendimą „LNK GO“ (kategorija e. medija ir naujienos), NFQ už sprendimą ONGR (kategorija e. verslas ir komercija), „PlaceILive.com“ už sprendimą „PlaceILive“ (kategorija e. įtraukimas ir įgalinimas).

Konkurso komisijos sprendimu specialioji nominacija „Sėkmingiausias lietuviškas 2015 metų e. turinio sprendimas“ už idėją, sukuriamą vertę ir naudą Lietuvos vartotojams atiteko UAB „E. mokykla“ sprendimui „Egzaminatorius.lt“. Sprendimo kūrėjams įteiktas specialus AB „TEO LT“ įsteigtas prizas.

„Kadangi „Naujasis knygnešys“ – nacionalinė atranka į Pasaulio viršūnių apdovanojimus, renkant jo laureatus, ieškome sprendimų, kurie būtų išskirtiniai, inovatyvūs, suprantami bei pritaikomi ne tik Lietuvos, bet ir kitose pasaulio valstybėse. Tačiau negalime pamiršti ir Lietuvos specifikos, jos konteksto – tad ši specialioji nominacija skirta e. turinio sprendimui, pasižyminčiam itin didele verte Lietuvai, jos interneto naudotojams“, - teigia Ieva Žilionienė.

Už įdomiausiai ir originaliausiai pristatytą sprendimą apdovanotas e. sprendimą „Bliu Bliu“ pristatęs Claudio Santori.

Tęsdamas daugiametę tradiciją, renginio metu IVPK direktorius Ramūnas Čepaitis įteikė apdovanojimą „Naujajam knygnešiui“ – žmogui, kuris savo veikla ir konkrečiais darbais prisideda prie informacinės visuomenės procesų sklaidos Lietuvoje. Šiemet šis prestižinis įvertinimas atiteko prof. dr. Arūnui Augustinaičiui.

Pasaulio viršūnių apdovanojimuose kasmet varžosi keli šimtai elektroninio arba mobiliojo turinio sprendimų iš daugiau kaip 160 pasaulio valstybių. Lietuvos nominantų – „Naujojo knygnešio 2015“ konkurso nugalėtojų laukia keli pasaulinės atrankos etapai. Paskutinysis, kurio metu susirinkusi Didžioji žiuri išrinks WSA 2015 laureatus, įvyks š. m. rugsėjo mėn. Azerbaidžano sostinėje Baku.

Tikimasi, kad Lietuvos atstovams šių metų Pasaulio viršūnių apdovanojimų konkurse pavyks pakartoti ankstesniųjų metų sėkmę: 2012 metais vienu iš pasaulinių laureatų m. pramogų ir laisvalaikio kategorijoje tapo „Slypot“ komandos sukurta planšetiniam kompiuteriui skirta knyga „OzBook“, o 2013 metais tarp 40 geriausiųjų pasaulyje e. sprendimų pateko Rūtos Mickienės projektas „Aqua Lingua: Matyk ką girdi“.

Daugiau informacijos apie konkursą ir jo dalyvius rasite oficialioje konkurso svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)