Šiais metais buvo atrinkta šešiolika internacionalizuotųjų vardų (tarptautinė santrumpa – IDN), kurie sudaryti iš taisyklingų žodžių ar žodžių junginių su savitosiomis lietuviškomis raidėmis. Juos atrenkant atsižvelgta į vardo skambesį, sandarą (ar taisyklingai sudarytas), taip pat kaip vardas atspindi svetainės turinį, ar svetainė parengta taisyklinga kalba. Balsavimas vyko nuo 2015 m. kovo 27 d. iki balandžio 15 d. svetainėje VLKK.lt, apie rinkimus pranešta įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Už pasiūlytus vardus balsavo 854 interneto vartotojai.

Šiemet gražiausiu interneto srities vardu su savitomis lietuviškomis raidėmis išrinktas Voveraitė.lt – taip pavadinta sporto salės Telšiuose interneto svetainė, sukurta Valento Juškevičiaus. Už šį vardą atiduoti 164 balsai (19,2 %). Nedaug atsiliko vardas nebeprisikiškiakopūsteliaujantiesiems.lt – 156 balsai (18,6 %). Ši svetainė sukurta norint atkreipti dėmesį į ilgiausią lietuvių kalbos žodį (formą). Jaunųjų humanitarų stovyklos interneto svetainės pavadinimui Užuovėjos.lt teko 83 balsai (9,7 %). Toliau – Čiutyta.lt (82 balsai, 9,6 %), Garbanė.lt (77 balsai, 9 %), Aukštėja.lt (64 balsai, 7,5 %),  Rudė.lt (50 balsų, 5,9 %) ir kt.

Organizatorių pastebėjimu, nemažai vardų, turinčių savitųjų lietuvių kalbos abėcėlių raidžių, vykstant pirmajam gražiausio vardo konkursui užregistravo perpardavinėtojai. Šiemet apie šimto tokių vardų registracija nuo balandžio mėnesio nebepratęsta, taigi vardai tapo laisvi. Todėl tiems, kas pageidaujamą vardą anksčiau rasdavo užimtą, dabar vertėtų patikrinti galimybes iš naujo. Praėjusiais metais gražiausiu buvo išrinktas vardas Klaužada.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)