Kaip ir kiekvienas miestas pasaulyje, Vilnius turi kelias vietas, kuriose susirenka būriai žmonių su fotoaparatais, planšetiniais kompiuteriais, telefonais ir juos laikančiomis asmenukių lazdomis.

Dabar visas jas galima rasti viename žemėlapyje. Jo kūrėjas Ericas Fischeris iš „Mapbox“ šį projektą tobulino ištisus penkerius metus. Kurdamas žemėlapį, jis naudojosi dešimties metų „Flickr“ nuotraukų baze ir joje publikuotomis nuotraukomis su geografinės vietos informacija jose.

Analizuodamas fotografų nuotraukas, jis žymėjo jų kelius miestuose: kokiomis gatvėmis jie ėjo, ką fotografavo ir ką išpublikavo.

„Šios vietos yra svarbios, nes žmonės joms skyrė prioritetą, nes ten jie pamatė kažką įdomaus, jie stengėsi darydami nuotrauką, kurią vėliau publikavo viešai, kitiems žmonėms“, - sakė projekto kūrėjas.

Panašu, kad Vilniuje vieni populiariausių objektų yra Katedros aikštė bei Šv. Onos bažnyčia, kad populiariausios gatvės – Pilies, Didžioji bei Gedimino prospekto pradžia iki Vinco Kudirkos aikštės. Kiek mažiau žmonių su asmenukių lazdomis galima sutikti Vokiečių gatvėje, Užupyje ar Vilniaus gatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)