Išmanieji telefonai daugiau ar mažiau keičia ir kitus dar neseniai įprastus prietaisus. 85 proc. apklaustųjų išmanųjį telefoną renkasi vietoje GPS navigacijos, 81 proc. gyventojų išmaniaisiais klausosi muzikos, o 80 proc. - užsirašo svarbią informaciją. Net 50 proc. išmaniųjų telefonų turėtojų yra linkę atsisakyti ir spausdintų laikraščių bei žurnalų, vietoje jų rinkdamiesi naujienų portalų ir žurnalų aplikacijas, rašoma ryšio operatoriaus pranešime spaudai.

„Apklausos liudija, kad vartotojų elgesys keičiasi labai stipriai. Kai kurie verslo sektoriai dar prieš porą metų nejautė išmaniųjų įrenginių įtakos, o šiandien turi taikytis prie pasikeitusių žaidimo taisyklių. Išmanieji telefonai šiandien pakeičia ne tik daugybę prietaisų, bet ir iš esmės daro įtaką mūsų bendravimo, paslaugų bei prekių pirkimo būdui ir net prekių formoms. Štai kad ir knygų rinkoje - net 26 proc. apklaustų išmaniųjų telefonų turėtojų sakė, kad telefonas jiems iš dalies arba visiškai pakeičia popierines knygas, - sakė „Omnitel“ paslaugų privatiems klientams vadovė Lina Galatiltė.

Pasak L. Galatiltės, knygų skaitymui telefone įtakos turi didėjantys telefonų ekranai, tačiau tikėtina, kad didysis proveržis įvyks išaugus audioknygų pasiūlai, kai vartotojas galės derinti tos pačios knygos garso ir elektronines versijas. Pavyzdžiui, keliaudamas klausytis audioknygos telefone, o grįžęs namo toliau skaityti tą pačią knygą planšetiniame kompiuteryje.

Pokyčiai laukia ir įprastų lojalumo kortelių. 16 proc. apklaustųjų teigė, kad lojalumo ir nuolaidų korteles nedvejodami pakeistų išmaniuoju telefonu. Tačiau tarptautinė praktika rodo, kad tokiam pokyčiui yra svarbu, kad lojalumo programos leistų realiuoju laiku gauti lojalumo taškus ir matyti jų statistiką išmaniajame telefone.

Apklausa parodė, kad paprastų telefonų turėtojai irgi beveik atsisakė žadintuvų ir rankinių laikrodžių, tačiau jie vis dar mažiau linkę telefonus naudoti vietoje kalendorių, fotoaparatų bei vaizdo kamerų. Atsisakyti spausdintų knygų arba lojalumo kortelių sutiktų tik 5 proc. paprastų telefonų turėtojų.

SIC („Socialinės informacijos centras“) „Omnibus“ reprezentatyvios apklausos metu buvo apklausta 1020 respondentų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)