Anksčiau komitetas ir kibernetinio saugumo agentūra „CrowdStrike“ kaltino dėl įsilaužimo Rusijos vyriausybę.

DNK ir „CrowdStrike“ yra pareiškę, kad Rusijai dirbantys kompiuterių įsilaužėliai įsilaužė į komiteto kompiuterių tinklą, šnipinėjo vidines komunikacijas ir pavogė respublikonų kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo tyrimą, informuoja reuters.com.

Rusijos vyriausybės atstovas spaudai pareiškė, kad Maskva su incidentu nesusijusi.

Na o po dienos asmuo, pasivadinęs Guccifer 2.0, prisiėmė atsakomybę už įsilaužimą tinklaraštyje „WordPress.com. Jis parašė, kad į komiteto kompiuterių tinklą įsilaužė „vienišas programišius“.

DNK nekomentavo Guccifer 2.0 prisipažinimo. „CrowdStrike“ ir toliau yra įsitikinusi, kad su įsilaužimu susijusi Rusijos vyriausybė.

Guccifer 2.0 savo tinklaraštyje išpublikavo dokumentus, kuriuos neva pavogė iš partijos serverio, taip pat ir gruodžio 19 d. Donaldo Trumpo ataskaitą, informaciją apie partijos rėmėjus.

„Reuters“ neturėjo galimybės patikrinti dokumentų autentiškumo.

Agentūra „CrowdStrike“ išplatino savo analitikų pranešimą, kuriame rašoma, kad gegužę DNK kompiuterių tinkle rado dvi grupes, susijusias su Rusijos žvalgyba. Agentūra tikrina Guccifer 2.0 paviešintų dokumentų autentiškumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)