Ketvirtadienį savo „Facebook“ profilyje Rusijoje populiaraus socialinio tinklo įkūrėjas P. Durovas paskelbė, kad kartu su 12 bendradarbių laikinai apsistojo Centrinėje Europoje, tačiau ieško ilgalaikės vietos, kur galėtų įsikurti ir dirbti.

„Renkamės naujus namus – šalį, kuri leistų plėtoti projektus, gerbtų privatumą ir žodžio laisvę“, - savo profilyje rašė P. Durovas.

Jaunasis verslininkas teigia, kad šiuo metu planuoja visas jėgas skirti naujo mobilaus socialinio tinklo kūrybai.

„Kuri šalis ar miestas mums labiausiai tiktų? Patarkite mums. Mums nepatinka biurokratija, didelis valdžios aparatas, karas, socializmas ir griežtas reguliavimas. Mes mėgstame laisvę, tvirtą teisinę sistemą, mažas valdžias, laisvą rinką, neutralumą ir civilines teises“, - teigė „VKontakte“ įkūrėjas.

Į šį kreipimąsi sureagavo Lietuvos startuolių bendruomenė. Startuolio „TrackDuck“ įkūrėjas Edmundas Balčikonis kreipėsi į P. Durovą su pasiūlymu įsikurti Lietuvoje.

Lietuva yra maža, bet nuostabi šalis ir esame atviri visiems geranoriškiems žmonėms. Lietuva atitinka visus jūsų nurodytus kriterijus ir netgi gali duoti dar daugiau“, - rašoma „VKontakte“ įkūrėjui skirtame laiške.

Pavel Durov
P. Durovas su komanda viliojamas į Lietuvą teiginiais apie Europos Sąjungos ir NATO užtikrinamas teises ir laisves, stabilią šalies ekonomiką ir išsilavinusią darbo jėgą, kurių didžioji dalis kalba angliškai ir rusiškai, mažus mokesčius bei išvystytą startuolių ekosistemą.

DELFI primena, kad P. Durovas apie savo išvykimą iš Rusijos pranešė balandžio 22 d. Tuomet jis pripažino, kad į Rusiją grįžti neketina, nes „Rusija bent jau šiuo metu netinkama verslui internete“.

„VKontakte“ įkūrėjas pripažino, kad pagrindinė išvykimo priežastis – administracinis spaudimas.

„Bijau, kad kelio atgal nėra – tik ne po to, kai viešai atsisakiau bendradarbiauti su valdžios žmonėmis. Jie manęs negali pakęsti“, - interviu tuomet teigė jaunasis verslininkas. Dar anksčiau buvo pranešta, kad P. Durovas jautė valdžios spaudimą dėl bendradarbiavimo su saugumo tarnybomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)