Interneto puslapį „nulaužė“ musulmonai programišiai.

Indoneziečių kalba Grūto parko puslapyje parašytos kelios frazės. Taip pat paminėta puslapiui pakenkusio programišiaus pravardė.

Grūto parko savininkas Viliumas Malinauskas sakė nieko nežinantis apie pasikėsinimą į parko internetinį puslapį. DELFI jis padėkojo už pranešimą ir sakė pasižiūrėsiąs, kas nutiko puslapyje, įvertinsiąs žalą.

Prieš 14 val. puslapis jau buvo sutvarkytas: vėl galima pamatyti Grūto parko informaciją.

„Apie nesklandumus pranešėme puslapio administratoriams ir jie pažadėjo viską sutvarkyti“, – teigė V. Malinauskas ir pridūrė, jog programuotojai mano, kad čia – „piemenų darbai.“

V. Malinauskas tvirtino, kad svetainės kūrėjai esą susisiekė su puslapį nulaužusiais asmenimis ir paprašė išsiimti savo turinį.

Paklaustas, ar stiprins svetainės apsaugas, kad tokių ir panašių incidentų nenutiktų, V. Malinauskas sakė, kad „žiūrės, kaip tą padaryti, nes tokių prietrankų, neturinčių, ką veikti, vis daugėja.“

V. Malinauskas sakė nežinantis ir net nenumanantis, kodėl ataka surengta prieš Grūto parko internetinį puslapį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)