Neoficialiais duomenimis, „iPhone 6“ premjera turėtų įvykti rugsėjo 9 d. Išmanieji telefonai kompanijai „Apple“ atneša apie pusę visų pajamų, todėl naujas flagmanas turėtų padėti kovoti su konkurentais, kurie neretai siūlo pigesnius mobilius įrenginius.

„Apple“ akcijų kaina nuo 2012 m. nuolat mažėjo dėl investuotojų abejonių, ar naujasis kompanijos vykdomasis direktorius Timas Cookas sugebės dirbti taip pat sėkmingai, kaip vienas iš „Apple“ įkūrėjų ir buvusių vadovų Steve'as Jobsas.

Praėjusiais metais Timas Cookas ramino akcininkus ir investuotojus, kad 2014 m. bus pristatyti naujoms kategorijoms priklausantys produktai. Kiek vėliau „iTunes“ padalinio galva Eddy Cue pareiškė, kad „Apple“ dirba prie geriausių produktų, kokius tik kompanija yra sukūrusi per paskutinius 25 metus.

Bankų analitikai jau dabar rekomenduoja savo klientams pirkti daugiau „Apple“ akcijų, kadangi greitu metu laukiamas „iPhone 6“ ir išmaniojo laikrodžio „iWatch“ pasirodymas. Ekspertų teigimu, nauji išmanieji telefonai leis „Apple“ padidinti savo rinkos dalį, tuo tarpu „iWatch“ vien per pirmuosius metus gali būti realizuotas iki 60 mln. vienetų tiražu.

Tikimasi, kad „Apple“ išleis kelias „iPhone 6“ modifikacijas, kurios bus su 4,7 ir 5,5 colių įstrižainės ekranais. Šaltinių teigimu, kompanija užsakė iki 30-40 proc. daugiau išmaniųjų telefonų, nei tai padarė „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“ debiuto išvakarėse praėjusiais metais.