IBM tokiu sprendimu nori išvengti padalinio technologijų atnaujinimo ir nurodo nuo šiol ketinanti daugiau dėmesio skirti debesijos kompiuterijai, mobiliųjų bei didelės apimties duomenų analizei.

Į trečiojo šių metų ketvirčio statistiką įmonė įskaičiuos 4,7 mlrd. JAV dolerių vertės dėl pardavimo susidariusius nuostolius. Taip pat trečiąjį ketvirtį nurodomas ir 17 proc. smukęs pelnas: liepos-rugsėjo mėnesiais bendrovė uždirbo vos 3,5 mlrd. JAV dolerių, o gautos pajamos sumenko 4 proc. iki 22,4 mlrd. JAV dolerių.

„Esame nusivylę savo rezultatais“, - sako IBM generalinė direktorė Ginni Rometty. Pareigūnė dėl smukusių pardavimų daugiausiai kaltina „susilpnėjusias rinkas“. Be to, rezultatus paveikė ir „precedento neturintis pokyčių sektoriuje tempas“.

„GlobalFoundries“ nurodo garantuosiantis darbo vietas visiems IBM parduodamo padalinio darbuotojams. Savo ruožtu IBM 1,5 mlrd. JAV dolerių baudą išmokės fondui per ateinančius dvejus metus. Pagal pasirašomą sandorį „GlobalFoundries“ atiteks visa mikroschemų gamybos skyriaus intelektinė nuosavybė ir technologijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)