Šiame projekte „Google“ kuria jutiklius, supakuotus mažuose lustuose. Jutiklių tikslas – nuotoliniu būdu aptikti žmogaus judesius, tarkime, dviejų pirštų patyrimą. Ši technologija leistų žmonėms valdyti prietaisus oru, neliečiant jokio ekrano – padidinti grojamos muzikos garsą ar apskritai išjungti išmanųjį įrenginį.

Kaip rašo businessinsider.com, neseniai kompanijos Technologijų kūrimo ir projektų laboratorijos vadovė Regina Duncan metė darbą „Google“ ir pradėjo dirbti „Facebook“, taigi buvo suabejota projekto Soli ateitimi. „Microsoft“ neseniai pristatė panašią technologiją, taigi buvo panašu, kad praėjusiais metais „Google“ pristatyta technologija taip ir neperžengs laboratorijos ribų.

Tačiau pasirodė ženklų, kad, nepaisydama visų kliūčių, „Google“ juda į priekį. Visai neseniai „Google“ išpublikavo darbo skelbimą, kuriame ieško programinės įrangos architekto, galinčio vadovauti ir prisidėti prie technologijos, „susilaukusios labai didelio visuomenės ir verslo partnerių dėmesio“ kūrimo.

Darbo skelbime pažymima, kad šis žmogus turėtų vadovauti „Android Wear“ ir „Google“ paslaugų integracijai su Soli.

Buvo ir daugiau darbo skelbimų, iš kurių galima spręsti, kad Soli darbai juda vis greičiau ir tampa vis konkretesni.

Tikriausiai „Google“ dar nepristatys savo naujosios technologijos šiemet, tačiau savo planų kompanija atsisakyti nenori. Tikimasi, kad daugiau apie šią technologiją bus galima sužinoti netolimoje ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)