Vienas iš naujų paieškos sistemos algoritmų numato, kad „Google“ paieškos rezultatų viršuje pateiks specialią formą su nuorodomis į legalų muzikinį ir video turinį, jei vartotojas įves užklausas „atsisiųsti“, „nemokamai“, „žiūrėti“.

Be to, paieškos laukelyje įvedus konkretaus muzikanto vardą, paieškos rezultatuose bus matoma skiltis su informaciją apie jį, taip pat nuorodomis į puslapius, kur galima legaliai įsigyti ieškomo autoriaus muzikinius kūrinius.

Nuorodos į piratinį turinį talpinančius puslapius ir toliau bus matomos paieškos rezultatuose, tačiau jos bus patalpintos pateiktų rezultatų apačioje. Į nemalonę pateks tie puslapiai, kurie pažeidžia autorines teises ginantį teisės aktą DMCA (Digital Millennium Copyright Act).

Šiuo metu naujovė veikia tik JAV teritorijoje, tačiau „Google“ planuoja naująjį paieškos sistemos instrumentą aktyvuoti ir kituose regionuose.

Remiantis atnaujinta interneto giganto ataskaita apie tai, kaip ji kovo su piratavimu („How Google Fights Piracy“), 2013 m. kompanija gavo 224 mln. užklausų dėl autorinių teisių pažeidimų Interneto puslapiuose, tuo tarpu 222 mln. iš pateiktų nuorodų buvo pašalinta iš „Google“ paieškos rezultatų.