Apie kamerą lęšyje „Google“ pradėjo svajoti 2012 metais – tuomet JAV patentų biurui buvo pateikta paraiška, aprašanti kontaktinius lęšius su integruota elektros grandine, kamera ir jutikliu. Valdymo grandinė su lęšiu galėtų būti sujungta laidiniu arba belaidžiu būdu. Jutiklis gali būti jautrus šviesai, slėgiui, temperatūrai arba elektriniam laukui (pastaruoju atveju tokių lęšių naudotojas įgytų savotišką „šeštąjį jausmą“), rašo „Wired“ Apie paraišką viešai paskelbta anksčiau šį mėnesį.

Nors galėtų pasirodyti, kad projektas yra truputėlį „pačiuožęs“, bet technologijų atžvilgiu tai jau nebėra mokslinė fantastika – išmanieji kontaktiniai lęšiai su ekranu jau patikrinti laboratorijoje, nors iki šiol jie buvo didoki. Vienas iš didžiausių kameros integravimo į lęšius privalumų, lyginant su „Google“ akiniais – lęšis visuomet bus nukreiptas žmogaus akies, o ne galvos pasukimo kryptimi ir neuždengtų regėjimo lauko (kamera būtų ne lęšio centre, o pakraštyje, kurio nesiekia vyzdys).

Patento apraše „Google“ nurodo, kad lęšio modifikacijos galėtų fotografuoti, vaizdas būtų apdorojamas ir aklajam šio lęšio naudotojui perduodamas per kokį nors kitą pojūtį – galbūt, tarkime, per garsinį įspėjimą, kad prie sankryžos artėja automobilis. Nors neatmestinas ir lęšių naudojimas labiau pramoginiais tikslais, su vaizdo padidinimo galimybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)