Taigi, „Android M“ gaus tik minimalus funkcionalumo atnaujinimus, tačiau kai kurie iš jų atrodo gana įdomūs.

Konferencijos metu „Google“ akcentavo šias „Android M“ naujoves:

Leidimai

Įdiegiant programas iš „Google Play“, vartotojas gali matyti prie kokių išmaniojo telefono funkcijų jos gauna prieigą. „Android M“ tai pasikeis ir pranešimas apie programos prieigą bus rodomas, kada ji pirmą kartą bandys jį atlikti. Kitaip tariant, naujoji OS versija leidžia kiekvienai programai apriboti konkrečių išmaniojo telefono funkcijų naudojimą, pvz. bus galima uždrausti naudotis vietos nustatymo priemonėmis, bet leisti naudoti mikrofoną.

Nuorodos į programėles

„Android“ sistemoje konkreti nuoroda gali būti susieta su programėle, tačiau šiuo metu jos beveik visada veda į naršyklę. Atidarius nuorodą elektroniniame laiške, pavyzdžiui „YouTube“ vaizdo įrašą, sistema iš pradžių atidaro „Chrome“ ir tik po to peradresuoja į „YouTube“ programėlę. „Android M“ sąveika tarp programų bus supaprastinta ir vartotojas galės tiesiogiai patekti į reikalingą aplikaciją.

Autonomija

„Google“ programuotojai ir toliau dirba siekdami pagerinti išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių autonomiją. Tam naujoji OS turės naują funkciją – „Doze“. Ji „Android“ prietaisams leis nustatyti, kada jie turi tam tikrą laiką bus nenaudojami ir išjungs dalį foninių procesų. Tai leis prietaisams suvartoti mažiau energijos naktį arba kitu metu, kai jie nėra naudojami.

Pagerintas „Google Now“

Kita „Android M“ inovacija bus nauja paieškos „Google Now“ funkcija „Now on Tap“. Jei kūrėjas atvers savo programos duomenis „Google“ indeksavimui, tai vartotojas per „Now on Tap“, priklausomai nuo esamo konteksto, galės gauti papildomos informacijos. Pavyzdžiui, kada du „Viber“ vartotojai aptaria kelionę į kiną, ilgai paspaudus mygtuką „Home“, bus prieinama informacija apie filmą, jo seansus kino teatruose ir reklaminis vaizdo įrašas.

Be to, klausantis muzikos bus galima balsu pasakyti „Ok, Google“ ir paklausti, pavyzdžiui, kuriais metais buvo įkurta grupė, nenurodant jos pavadinimo. „Now on Tap“ nustatys kokios muzikos klausosi vartotojas ir atsakys į klausimą. Nors šios funkcijos ir kelia klausimų dėl privatumo, bet yra gana įdomios ir gali būti naudingos kai kuriose programose.

„USB Type C“

Į „Android M“ bus įtrauktas naujos įkrovimo jungties „USB Type C“ palaikymas. Išmanieji telefonai su „Android M“ galės veikti kaip nešiojami įkrovikliai, nes naujoji jungtis gali perduoti energiją į abi puses. Tai gali būti naudinga, jei, pavyzdžiui, jums išsikraus išmanusis laikrodis.

„Android Pay“ ir pirštų atspaudų jutiklių palaikymas

Demonstruojamos "Android Pay" galimybės
Naujojoje „Android“ sistemoje bus iš anksto įdiegta „Google“ mokėjimų paslauga „Android Pay“. Ji vartotojams per NFC (angl. Near field communication – leidžia mobiliems įrenginiams, kurie yra ne didesniu kaip 10 cm atstumu nuo vienas kito, apsikeisti duomenimis per bevielį ryšį) leis sumokėti už pirkinius parduotuvėse, „Google Play“ ir už trečiųjų šalių programas. Registruojantis sistemoje kiekvienai kreditinei kortelei sukuriamas virtualus numeris, kuris naudojamas mokėjimų vykdymui, kurie, pasak „Google“, yra visiškai saugūs.

Saugumo padidinimui naujoji operacinė sistema palaikys pirštų atspaudų skaitytuvus. Žinoma, „Android“ išmaniųjų telefonų su daktiloskopiniais jutikliais buvo ir anksčiau, bet dabar jų įdiegimo galimybė numatyta jau ir iš „Google“ pusės, be paties atskirų įrenginių gamintojo programavimo pastangų. Pirmiausia tai buvo padaryta dėl to, kad biometrinis autentifikavimas yra vienas iš būdų prisijungti prie „Android Pay“.

Tai nėra visos „Google“ planuojamos naujovės, bet daugiau apie naują „Android“ versiją bendrovė žada papasakoti vėliau. Labiausiai tikėtina, kad naujoji mobilioji operacinė sistema bus išleista šį rudenį, nes tuo metu kompanija pristatys naują išmanųjį telefoną „Nexus“.