Nauju ginčų etapu tapo siūlymas, kuris numato, jog korporacija „Google“ turėtų būti padalinta į dvi dalis. Apie tai praneša naujienų agentūra „Bloomberg“.

Pasiūlymo pagrindinė mintis numato, kad į atskirą kompaniją būtų išskirtas „Google“ paieškos verslas, kuris nebūtų susietas su kitomis kompanijos komercinėmis operacijomis.

Pažymima, kad pastaroji iniciatyva palaikoma Europos Parlamente veikiančių Europos liaudies ir Europos socialistų bei demokratų partijų. Tikimasi, kad „Google“ išskaidymo idėja bus pateikta balsavimui jau šį ketvirtadienį.

Priminsime, kad 2010 m. Europos Sąjungos atsakingos institucijos ėmėsi preliminaraus antimonopolinio tyrimo. Tuomet „Google“ buvo apkaltinta, jog susidorojo su smulkesniais konkurentais, jų pasiūlymais specialiai rodydama žemesnėse paieškos rezultatų pozicijose.

ES antimonopolinių tarnybų ir kelių „Google“ konkurentų teigimu, neteisėti „Google“ veiksmai leido jai užimti apie 90 proc. Europos rinkos, nors kompanijos „gimtojoje“ JAV jos dalis paieškos sistemų rinkoje yra net 20 proc. mažesnė.