Padedama „Spotify“, „Angry birds“, „Tuenti“, „Skype“, „SeedCamp“, „HackFwd“, Londono „Tech City“ ir TheNextWeb“ kūrėjų Europos Komisija kuria geriausių verslininkų forumą, kuriame jie dalytųsi pasakojimais apie įkvėpimus ir nusivylimus, kad paskatintų jaunuosius europiečius ir vadovus atidžiau pažvelgti į verslininko karjeros teikiamas galimybes.

„Europiečiai turi būti kūrybingi ir bebaimiai. Taip ES gimė dešimtys įspūdingiausių interneto ir technologijų įmonių ir aš noriu, kad pasaulis tai žinotų, – kalbėjo Europos Komisijos Pirmininko pavaduotoja Neelie Kroes. – Noriu, kad jaunieji verslininkai turėtų pavyzdžių, į kuriuos galėtų lygiuotis, ir kad savo idėjas galėtų plėtoti tikroje skaitmeninėje bendrojoje rinkoje.“

„StartUpEurope“ vadovų klubas yra pirmoji plano „Startup Europe“ dalis. Tai Europos Komisijos 6 dalių planas, kaip Europoje paspartinti vietos verslumo sistemų kūrimąsi ir jas sujungti, siekiant, kad Europoje kurtųsi, išliktų ir išplėtotų savo veiklą iki pasaulinio lygio naujos technologijų įmonės, rašoma ES pranešime.

„Startup Europe“ vadovų klubo nariai – gyvas pavyzdys to, kad interneto verslas gali suteikti puikių karjeros galimybių. Pasak Neelie Kroes, „jie neapsiribojo tik kalbomis, kad kažką reikėtų daryti, jie ėmė ir padarė, todėl jaunimas ir vadovai turėtų įsiklausyti į jų žodžius.“

Pavyzdžiui, „Spotify“ dabar veikia 23 šalyse, per „Skype“ įvyksta trečdalis tarptautinių telefoninių pokalbių, „Angry Birds“ naudotojų skaičiumi (per 250 mln. aktyvių naudotojų per mėnesį) pralenkė „Twitter“. Bet IRT srities absolventų mūsų šalyse mažėja, o bedarbių gretos gausėja. Verslininkai mums gali padėti pakeisti šias tendencijas.

Interneto verslininkai pasaulyje turi didžiulės įtakos ekonomikai ir visuomenei. Dauguma naujų darbo vietų sukuriama naujose įmonėse, o 45 % europiečių norėtų būti patys sau viršininkai, jeigu tik galėtų.

Kasmet JAV visos naujos įmonės per pirmuosius veiklos metus sukuria tris milijonus darbo vietų. Norėtume tokio dinamiškumo ir čia, Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)