Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad balandžio 15-17 dienomis Kauno Sporto Halėje susibūrę kompiuterinių žaidimų entuziastai pasiners į net dvi paras truksiantį kompiuterinių žaidimų maratoną.

Praėjusiais metais Kauno Technologijos universiteto studentų atstovybės „InfoSA“ organizuotas „Infoshow Lan Party“ pirmą kartą iš universiteto patalpų persikėlė į legendinę Kauno Sporto Halę ir ten užsuko rimtą reikalą. Į renginį per dvi dienas atvyko daugiau nei tūkstantis žaidėjų ir net buvo pasiektas Lietuvos rekordas – daugiausia internautų vienoje vietoje. Ne gana to, renginio organizatoriai mano, kad 2015-ųjų metų rekordas buvo tik maža įžanga ir šiemet tikisi dar įspūdingesnių rezultatų.

Vienas iš„ InfoShow Lan Party“ organizatorių Ridas Bušmanas pasakoja, kad organizatoriai, planuodami šių metų renginį, lankėsi didžiausiame pasaulyje tokio tipo renginyje „Dreamhack“, kuriame sėmėsi patirties ir idėjų. „Šiemet žaidėjams pasiūlysime keletą naujovių: žaidimo vietos bus įrengtos ant stalų, kuriuos pagaminsime patys. Tokiu būdu arenoje sutalpinsime daug daugiau žmonių, o ir atmosfera bus jaukesnė. Panašiai renginio vietą planuoja ir švedai, bet mūsų sprendimas bus kiek kokybiškesnis. Taip pat šiemet galvojame pasiūlyti ir specialius stovus, ypatingai reikalingus tiems, kurie su savimi atsigabena milžiniškus kompiuterius. Žodžiu, darysime viską, kad mūsų renginys prilygtų ar net pranoktų vakarų analogus“ — pasakojo Ridas.

Renginio organizatoriai Kauno Sporto Halėje ketina įrengti apie 600 vietų žaidėjams ir jų atsineštiems kompiuteriams. Dar kelios dešimtys kompiuterių bus pastatyti ant scenos ir jos prieigose - tai bus turnyrams skirta įranga. Taip pat bus įrengtos darbo vietos, skirtos populiariausiems e-sporto komentatoriams iš Lietuvos ar kaimyninių šalių.

Be abejo, renginio metu planuojama surengti apie dešimt profesionalių ir mėgėjiškų turnyrų, tad Lietuvos kiberatletai galės varžytis dėl prizų „Counter Strike: Global Offensive“, „League of Legends“, „Dota2“, „Starcraft 2“, „Hearthstone“, „Street Fighter“ ir kitose disciplinose. Greta pagrindinės erdvės įrengtoje poilsio zonoje žaidėjai galės išbandyti naujausius stalo ir konsolėms skirtus žaidimus. Organizatoriai pastebėjo, kad žaidėjai ypač palankiai vertino ir fizines rungtis, tad į renginį grįš stalo teniso ir stalo futbolo mini turnyrai.

„Infoshow Lan Party“ - tai KTU studentų atstovybės „InfoSA“ rengiamo „Infoshow“ festivalio dalis. Festivalis rengiamas nuo 2000-ųjų metų ir kasmet stebina lankytojus originalių renginių gausa. Balandžio 15 d. prasidedantis festivalis per 10 dienų suvienija įvairiausias informacinių technologijų šakas: muziką, vaizdo žaidimus, japonų kultūrą bei daugelį kitų aktyvių veiklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)