„Nutartis dėl internetinės enciklopedijos „Wikipedia“, paskelbta Černojarsko teismo Astrachanės srityje, buvo įgyvendinta. Informacija, kurią šis teismas pripažino draudžiama, buvo pakeista. Teismo nutartyje paminėta nuoroda buvo pašalinta iš draudžiamos informacijos vieningojo registro“, – sakoma Rusijos ryšių ir masinės komunikacijos priemonių priežiūros institucijos „Roskomnadzor“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Roskomnadzor“ pirmadienio vakarą išsiuntinėjo interneto paslaugų teikėjams nurodymą blokuoti prieigą prie „Vikipedijos“ rusiškosios versijos, kai tas regioninis teismas nutarė, jog tos enciklopedijos straipsnyje, aprašančiame narkotinę medžiagą „čarasą“, pateikiama draudžiama informacija.

Agentūra pašalino „Wikipedia“ iš draudžiamų tinklalapių sąrašo antradienio rytą, nurodžiusi, kad to straipsnio informacija buvo pakeista ir atitinkanti teismo sprendimą.

„Roskomnadzor“ anksčiau buvo kritikuojam dėl veiksmų, kurie buvo įvardyti kaip pastangos užgniaužti nepasitenkinimo balsus internete. Agentūra yra užblokavusi opozicijos tinklalapių, taip pat kai kurių populiarių opozicijos tinklaraštininkų, tokių kaip Aleksejus Navalnas, svetaines.