Apple jau rugsėjo 9 d. pakvietė žiniasklaidos atstovus į renginį, kuriame, kaip tikimasi, įvyks šeštos kartos iPhone anonsas. Manoma, kad bus parodyti dvi versijas – su 4,7“ ir 5,5“ įstrižainės ekranais.

Prognozuojama, kad „iPhone 6“ prekyboje pasirodys ne anksčiau rugsėjo 19 d. Vis tik Apple gerbėjai jau dabar stojasi į eilę prie Niujorke esančios firminės parduotuvės. Viena porelė specialiai atvažiavo iš kitos valstijos, atsivežė maisto atsargų, miegmaišių, matracų, kėdžių ir netgi saulės bateriją.

Laukiančių „iPhone 6“ eilėje yra ir keli „veteranai“ – Braianas Seballo ir Joseffas Cruzas, kurie tokiose „Apple eilėse“ dalyvauja penktą kartą iš eilės.

Daugiadienės eilės, belaukiant Apple naujų produktų debiuto, tapo įprastu reiškiniu tarp šios kompanijos gerbėjų, tačiau ilgesnis nei dvi savaites trunkantis laukimas gali tapti savotišku rekordu. Kai kurie entuziastai netgi užsidirba – artėjant anonso laikui jie parduoda savo vietą eilėje, o kaina gali siekti net kelis tūkstančius JAV dolerių.

Šaltinių teigimu, kartu su iPhone 6 gali būti pristatytas ir išmanusis laikrodis iWatch, kurie turėtų gauti platformų HealthKit ir HomeKit palaikymą. Pirmoji skirta sveikatos monitoringui, naudojimui sporto metu, tuo tarpu HomeKit skirta sąveikai su „išmaniųjų namų“ daiktais.

Tikėtina, kad kartu su iPhone 6 bus išleista ir mobili operacinė sistema iOS 8, kuri buvo anonsuota šių metų birželio mėnesį specialiame renginyje WWDC 2014.