S. Wallace'o veiksmai tikriausiai nebuvo labai sunkus nusikaltimas, tačiau jie neabejotinai tapo sunkinančia aplinkybe. 1990 m. jis, save pavadinęs brukalų karaliumi (angl. k. Spam King), buvo sučiuptas kaip asmuo, vykdęs brukalų išpuolius. Interneto tiekėjo „Earthlink“ klientus jis ne kartą užvertė beverčiais elektroniniais laiškais.

Dabar šis žmogus gavo griežtesnę bausmę – 30 mėn. kalinimo įstaigoje: nuo 2008 m. lapkričio iki 2009 kovo jis įsilaužė į daugiau nei 500 feisbuko naudotojų paskyrų.

Jo karjeroje ir tokie nusikaltimai kaip beverčių fakso žinučių siuntimas. Ieškinius S. Wallace'ui yra iškėlusios kompanijos „MySpace“ ir „Facebook“. Jis turėtų sumokėti milijonus už padarytą žalą ir paskirtas baudas.

Šią savaitę Kalifornijos miesto San Chose teismas palaikė griežtesnę poziciją nei prieš 16 metų buvęs teismas ir pareikalavo, kad virtualioje erdvėje veikiantis nusikaltėlis ne tik sumokėtų 310 tūkst. dolerių baudos, bet ir apsvarstytų savo piktus darbelius laisvės atėmimo vietoje.

Remiantis teisingumo departamento duomenimis, S. Wallace'as pripažintas kaltu suklastojęs feisbuko paskyrą, kuri buvo pavadinta Davido Frederixo vardu, ir sukūręs automatinio prisijungimo prie kitų vartotojų paskyrų algoritmą.

Tada jis galėjo gauti visų socialinio tinklo naudotojo draugų sąrašą, išsiųsti jiems žinutes su nuorodomis, kurias jie turėjo paspausti. Už tam tikrą sugeneruotų paspaudimų skaičių S. Wallace'as gaudavo pinigų. Negana to, jis saugojo socialinio tinklo naudotojų elektroninio pašto adresus ir slaptažodžius, taip pat nuolat siųsdavo jiems bevertes žinutes.

Panašu, kad per visą laiką jis išsiuntė 27 mln. elektroninio pašto šiukšlių, kurias galėjo gauti daugiau nei pusė milijono naudotojų. Tai jis padarė tik per tris prisijungimo sesijas, trukusias vos keturias dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)