Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad tinklo atnaujinimas leis bendrovės klientams ateityje pasiūlyti dar didesnius mobiliojo interneto greičius ir jau dabar sumažino vėlinimo rodiklius, kurie itin svarbūs žaidžiant internetinius žaidimus.

„Šiuo tinklo atnaujinimu ruošiamės vartotojų sunaudojamų mobiliojo interneto gigabaitų augimui. Siūlome vis daugiau su mobiliuoju internetu susijusių paslaugų, mūsų klientai kas mėnesį išnaršo vis daugiau duomenų, o atėjus 5G sunaudojimo kreivė šaus į viršų. Dėl šių priežasčių tinklą atnaujiname ir paruošiame iš anksto – taip būsime tikri, kad patenkinsime bet kokius mūsų klientų poreikius tiek šiandien, tiek ateityje, kai mobilieji įrenginiai palaikys dar didesnius greičius, o ir pats interneto naudojimas bus kur kas intensyvesnis“, – teigia „Bitė Lietuva“ tinklo direktorius Gintas Butėnas.

Vietoj kelių siaurų greitkelių – vienas platus

Iki šiol „Bitės“ vidiniame šviesolaidiniame tinkle, kuriuo tarp duomenų centrų keliauja „Bitės“ vartotojų užklausos, internetu žiūrimi video failai, muzikos kūriniai ar bet kokie kiti duomenys, buvo naudojamas standartinis 10 Gbps greičio tinklas. Prireikus didesnio pralaidumo būdavo kombinuojami keli tokie tinklai. „Įsigalėjus naujajam sprendimui, to daryti nebereikės. Nuo šiol vietoj kelių siauresnių interneto greitkelių turime vieną labai platų, kurio greičio užteks dar ilgam. Be to, atsisakę kelių tinklų kombinavimo, sumažinome ir vėlinimo rodiklius vartotojams. Tai įvertins tie, kurie žaidžia realaus laiko internetinius žaidimus, reikalaujančius greitos reakcijos“, – sako G. Butėnas.

Pasak jo, naujasis sprendimas, atsiradus poreikiui, leis be didelių investicijų tinklo pralaidumą išplėsti ir iki 400 Gbps. „Bitės“ tinklas buvo atnaujintas, bendradarbiaujant su tarptautine tinklo infrastruktūros sprendimų bendrove „Coriant“ bei vietiniu partneriu „Telekomservisas“.

„Bitė“ nuolat įrodo, kad geba teikti aukščiausio lygio ryšio paslaugas tiek didžiausiems miestams ir priemiesčiams, tiek atokiausioms Lietuvos vietoms, – teigia Tarcisio Ribeiro, „Coriant“ viceprezidentas pardavimams ir paslaugoms. – Bendrovė ir toliau kelią kartelę kitoms vietos bendrovėms ir šiuo atnaujinimu deda tvirtus pamatus ateities 5G tinklui. Esame įsipareigoję ir toliau padėti „Bitei“ diegti pažangiausias inovacijas, kurios leidžia gerinti paslaugų klientams kokybę ir tuo pačiu metu mažinti išlaidas tinklui.“

Didesni greičiai ir duomenų kiekiai ateityje neišvengiami

Tinklo, duomenų perdavimo ir telekomunikacijos įrangos gamintoja „Cisco“ prognozuoja, kad iki 2020 m. pasaulinis mobiliųjų duomenų srautas padidės beveik 8 kartus (lyginant su 2015 m.). Vidutiniškai vartotojas savo išmaniajame telefone išnaudos apie 4,4 GB per mėnesį – penkiskart aukštesnis rezultatas nei 2015 m.

Tas pats tyrimas atskleidė, kad iki 2020 m. išmanieji telefonai naudos apie 80 proc. visų mobiliųjų duomenų, o dažniausiai gyventojai visame pasaulyje stebės spartaus interneto ir nemažai duomenų reikalaujantį video turinį (75 proc. visų duomenų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)