Suomijos telekomunikacijų įrangos gamintoja „Nokia“ oficialiai pristatė tris naujus išmaniuosius telefonus: „Nokia X“, X+ bei XL. Visi trys naujieji telefonai savo išvaizda primena „Lumia“ serijos giminaičius, tačiau jų viduje, vietoje partnerės „Microsoft“ sukurtos operacinės sistemos „Windows Phone“, veikia „Google“ įsčiose gimusi „Android“.

Šiuose telefonuose suomių gamintoja panaudojo atvirojo kodo „Android“ versiją, panašiai kaip „Amazon“ padarė savo „Kindle Fire“ planšetėse. Dėl to gamintoja „Nokia X“ serijos telefonuose galėjo suderinti savo, „Android“ bei „Microsoft“ programėles ir paslaugas. Tarkime, vartotojo sąsaja primena „Lumia“ seriją, tuo tarpu „Android“ programėles reikės parsisiųsti iš „Nokia Store“ bei kitų nepriklausomų programėlių parduotuvių. Deja, daugumos „Google“ aplikacijų, tokių kaip „Gmail“ ar „Chrome“ įsidiegti nepavyks.

Naujuosiuose telefonuose veiks ir dauguma tik „Nokia“ telefonuose randamų aplikacijų – pavyzdžiui, patogūs „HERE žemėlapiai“ ir navigacija, kuria galima naudotis ir neturint interneto ryšio. „Nokia X“ įrenginiai vartotojams vartotojams leis naudotis ir populiariausiomis „Microsoft“ paslaugomis, pavyzdžiui, vartotojams suteikiama vietos „OneDrive“ debesies talpykloje.

„Nokia X“ bei X+ turi 4 colių (10,2 cm) įstrižainės liečiamąjį ekraną bei 3 megapikselių (MP) raiškos kamerą, o XL – 5 colių (12,7 cm) ekraną bei 5 MP kamera su automatiniu vaizdo fokusavimu ir blykste. Visuose „Nokia X“ įrenginiuose įdiegti dviejų branduolių „Qualcomm Snapdragon“ procesoriai, telefonuose galima talpinti dvi SIM korteles ir sutaupyti naudojantis ta, kuria konkrečiu metu yra pigiau. Panašiai, kaip ir „Lumia“ serijos telefonai, „Nokia X“ įrenginių korpusai bus ypač spalvingi.

Ar pasiteisins šis „Nokia“ žingsnis link „Android“ operacinės sistemos? Tai bus aišku, išbandžius, kaip veikia naujieji telefonai. Jie neturėtų blizgėti sparta – juk „Nokia X“ operacinės sistemos pagrindu buvo pasirinkta jau senstelėjusi „Android 4.1.2 Jelly Bean“ versija. Keistas žingsnis, žinant, kad neseniai pristatyta „4.4 KitKat“ versija daug labiau tinka silpnesniems telefonams.

Visgi svariausią žodį dėl „Nokia“ ir „Android“ ateities tars „Microsoft“, kuri po kelių savaičių pilnai perims suomių bendrovės valdymą. 

Prekyba „Nokia X“ telefonu bus pradėta netrukus – telefono kaina be mokesčių ir subsidijų sieks 307 litus. „Nokia X+“ ir „Nokia XL“ minėtose rinkose turėtų pasirodyti antrojo metų ketvirčio pradžioje ir kainuos atitinkamai 340 litų ir 376 litus, be mokesčių ir subsidijų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)