Šiemet apdovanojimas „Geriausias išmanusis telefonas“ atiteko dviem prietaisams. Kaip tai atsitinka su stebėtinu reguliarumu, vienas iš laimėtojų tapo gamintojas, kuris nuolat ignoruoja parodą – „Apple“ su savo „iPhone 6“. Teisėjai akcentavo prietaiso kokybės augimą beveik visais atžvilgiais, lyginant su ankstesnėmis jo kartomis: „Su visais patobulinimais, pradedant dizainu ir baigiant charakteristikomis bei funkcionalumu, bet liekant ištikimu kanonams, šis pasiūlymas suteikia neprilygstamą atlikimą ir neturi lygių sėkmės tarp vartotojų atžvilgiu.“

Prizininku taip pat tapo nuolatinio parodos dalyvio LG flagmanas G3. Teisėjai pažymėjo gerus pirmaujančių pasaulio leidinių atsiliepimus apie aparatą, taip pat jo inovacijų rinkinį: „įperkama tobulybė su pergalingu dizainu – jo ekranas nuo vieno krašto iki kito siūlo šiai dienai geriausią mobilios peržiūros patirtį.“

Kategorijoje „Geriausias pigus išmanusis telefonas“ varžosi prietaisai, kainuojantys apie 100 JAV dolerių. Šįkart apdovanojimas atiteko neseniai atnaujintam „Motorola Moto E“. Žiuri savo spendimą pagrindė taip: „pagaminta sąžiningai už visiems prieinamą kainą. Bekompromisis produktas, kuris pakelia kainą ir našumą į kitą lygį.“ Teisėjai taip pat pagyrė prietaiso ekrano kokybę ir darbo be įkrovimo trukmę.
"Motorola Moto E" išmanieji telefonai
„Geriausia mobilia planšete“ pripažinta „Surface Pro 3“, pagaminta „Microsoft“. Akcentuojama tai, kad prietaisas planšetėms būdingame korpuse siūlo nešiojamojo kompiuterio produktyvumą. Beje, „Microsoft“ taip pat savo gaminio konkurentais įvardina „iPad“ arba „MacBook Air“, todėl šis apibūdinimas labiausiai atitinka tai, ko norėjo pasiekti programinės įrangos milžinė. „Jo kruopščiai apgalvotas dizainas atveria tiltus į vartojimo ir kūrybos pasaulius kaip niekas kitas. Vartotojai gali priimti planšetės formą ir be gailesčio palikti kompiuterį“, - savo sprendimą skirti apdovanojimą motyvavo GSMA.
"Microsoft Surface Pro" planšetinis kompiuteris
Naujas apdovanojimas „Geriausia nešiojama mobilioji technologija“ taip pat atiteko „Motorola“ už išmanųjį laikrodį „Moto 360“. Komentuodami šį savo sprendimą žiuri gyrė „Android Wear“, nors šią platformą taip pat naudoja daugelis konkurentų. Iš „Moto 360“ privalumų buvo paminėti tik papildomi jutikliai. Kita vertus, tai tikrai vienas iš stilingiausių išmaniųjų laikrodžių rinkoje, todėl apdovanojimą sunku pavadinti nesąžiningu.
"Motorola Moto 360" išmanusis laikrodis
Pilną 2015 metų „Global Mobile Awards“ nugalėtojų sąrašą anglų kalba rasite organizatorių svetainėje.