Įspėjame: nebandykite to su savo įrenginiu – jis gali užstrigti!

Nors patys nedrįsome išmėginti šios atrastos operacinės sistemos „iOS“ spragos, dešimtys internautų svetainėje „Reddit“ nurodo, kad jiems taip nutiko, kai telefono datą pakeitė į 1970 metų sausio 1-ąją.

Teigiama, kad nustačius specifinę datą ir perkrovus sistemą, įrenginys tampa nebenaudojamas ir jo nepavyksta „prikelti“ net perrašius operacinę sistemą ar pasitelkus kitokias gudrybes.

DELFI prisistatė skaitytojas Gediminas, kuris šią naujieną išbandė ne su savo telefonu, o prekybos centre Kaune. Vyras tvirtino, kad telefonas išties tapo nenaudojamas, nustojo veikti. Jis tvirtino apie šią situaciją papasakojęs parduotuvės darbuotojams, tačiau šie nežinojo ir net nesuprato, kas nutiko.

„Telefonas vertas, kiek plyta“, - rašė skaitytojas.

Manoma, kad tai galioja visiems „Apple“ mobiliesiems įrenginiams su 64 bitų architektūros procesoriais, pradedant „iPhone 6s“ ir „iPad mini 3“, baigiant šeštosios kartos „iPod Touch“.

Įdomu tai, kad minėtoji data yra laikoma operacinės sistemos „Unix“ epochos pradžia.

Vienas „Reddit“ vartotojas skelbia, kad „Apple“ parduotuvėse esančio pagalbos skyriaus „Genius Bar“ darbuotojas negalėjo patikėti tokios spragos egzistavimu, kai klientas atnešė dėl šios priežasties sugedusį telefoną garantiniam aptarnavimui.

„Jis pabandė atkartoti problemą savo paties telefone, o rezultatas toks, kad jis turėjo siųsti remontuoti savo ir kliento telefonus“, – teigiama komentare.

Nors ši problema, spėjama, gali pasireikšti ne visose laiko zonose gyvenantiems vartotojams, dar kartą pabrėžiame: nebandykite atlikti to su savo įrenginiu – jis gali tapti nepataisomas.

„Apple“ kol kas nekomentuoja šios situacijos.