Tikimasi, kad tai padės atremti išpuolius prieš JAV turtą ir infrastruktūrą. Prezidento nuomone, kibernetiniai nusikaltimai kelia daugiausiai grėsmės šalies ekonomikai ir nacionaliniam saugumui.

Sausį JAV pritaikė naujas sankcijas Šiaurės Korėjai už išpuolį prieš „Sony Pictures“.

Nuo šiol JAV valstybės iždo sekretorius kartu su generaliniu prokuroru ir valstybės sekretoriumi galės pritaikyti sankcijas subjektams ir asmenims, kurie kelia kibernetinę grėsmę nacionaliniam saugumui, užsienio politikai, ekonomikai ar finansiniam stabilumui.

Šių veiksmų buvo imtasi, nes pastaruoju metu JAV vis dažniau puola programišiai iš užsienio, todėl B. Obamos pristatytas naujasis planas padės surasti ir sustabdyti tuos, kurie užsiima kenkėjiška veikla internete.

Baltieji rūmai ir Iždo departamentas tikino, kad ši programa nebus naudojama prieš žodžio laisvę ar skaitmenines naujoves, be to, ji tikrai nepakeis įprastų priemonių reaguojant į kibernetinius nusikaltimus.

B. Obamos asistentas kibernetinio saugumo klausimais Maiklas Danielas aiškino, kad ši priemonė nebus naudojama kasdien, pirmiausiai, kaip įprasta, bus naudojami diplomatiniai ir kitokie būdai.

JAV itin nerimauja dėl Kinijos programišių veiklos. Jų teigimu, šie nusikaltėliai gali įvykdyti plataus masto pavojingus išpuolius, todėl bijoma, kad panorėjus jie galėtų sustabdyti pačias svarbiausias šalies infrastruktūros sistemas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)