Įmonė „Hyperloop One“, pademonstravusi vieną pirmųjų tokios technologijos bandymų, daugiau orientuojasi į krovininį transportą, tačiau kompanija tvirtina, kad taip keliauti galės ir žmonės. Vis dėlto, „Hyperloop“ kapsulė labiau primena suspaustą žirnių ankštį, nei patogią transporto priemonę.

Kad žmonių neištiktų klaustrofobijos priepuolis, kūrėjai nusprendė įmontuoti langų imitacijas, tačiau ar tai padės – kitas klausimas.

„Hyperloop“ transporto sistemos idėją dar 2013 metais pristatė „Tesla Motors“ ir „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas. Tai šiuo metu yra viena iš labiausiai intriguojančių technologinių inovacijų, tačiau, panašu, kad dizaineriai per daug negalvojo net apie elementarų keleivių patogumą.

Tiesą sakant šioje kabinoje, glaudžiantis su 50 kitų žmonių, galima pasijusti lyg gyvų šprotų skardinėje.

Ši transporto sistema yra visiškai naujas transportavimo metodas. Idėjos pagrindas – suspaustame ore levituojančios kapsulės. Orą generuoja kapsulėse esantys kompresoriai. Taip sukuriamas mažas slėgis, beveik vakuumas, tad transportas nepatiria oro pasipriešinimo ir kapsulės gali važiuoti iki 1200 kilometrų per valandą greičiu.

Galimybė per itin trumpą laiką įveikti didelius atstumus išties vilioja, tačiau ar norėtumėte keliauti tokioje ankštoje erdvėje?