Apie tai ketvirtadienį pareiškė Pietų Korėjos mokslo, informacinių technologijų ir mokslinių prognozių ministras Čoi Jan Hi.

„Huawei“ greičiausiai mėgina pateikti šias pretenzijas kaip pasaulinių korporacijų konkurencine kovą, tačiau man atrodo, kad tai nekas kita, o gudri falsifikacija“, – pabrėžė ministerijos vadovas, pažymėdamas, kad Pietų Korėjos valdžia, atsakydama į tokius kaltinimus, turėtų sugriežtinti pažangiųjų technologijų kūrėjų teisių apsaugos politiką.

Šią savaitę Kinijos elektronikos ir mobiliųjų telefonų gamintoja paskelbė ketinanti bylinėtis su „Samsung“, per kurią „patyrė nuostolių dėl licencijavimo procedūrų pažeidimo“.

„Samsung“ kaltinama tuo, kad naudodama bevielio ryšio technologijas, skirtas mobiliojo tinklo įrangai, pažeidė intelektinės nuosavybės teises. Ieškinys buvo vienu metu paduotas į federalinį Kalifornijos ir Pietų Kinijos Šenčženio miesto teismus. „Huawei“ tikisi iš „Samsung“ prisiteisti kompensaciją už savo technologijų panaudojimą. Kaip teigiama ieškinyje, „Samsung“ ir jos antrinės įmonės „uždirbo milijardus dolerių parduodamos mobiliąją įrangą, kurios gamyboje buvo naudojamos „Huawei“ technologijos“.

Atsakydamas į tokius kaltinimus, Pietų Korėjos koncerno Intelektinės nuosavybės teisų apsaugos skyriaus atstovas pareiškė, kad „Samsung“ vadovybė „neketina taikstytis su panašiais išpuoliais ir į juos atsakys tokiomis pačiomis priemonėmis“, tai yra paduos atsakomąjį ieškinį dėl licencinių teisių pažeidimo.

Remiantis oficialia statistika, bendrovės „Samsung“ ir „Apple“ yra dvi didžiausios išmaniųjų telefonų gamintojos, jų bendra dalis pasaulinėje rinkoje sudaro apie 38 proc. „Huawei“ – pagrindinė šio sektoriaus bendrovė Kinijoje, jai tenka per 8 proc. mobiliųjų telefonų pardavimų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)