Tačiau dabar, kai M. Zuckerbergą jo paties socialiniame tinkle seka daugiau nei 50 mln. įvairių sekėjų, jam sunku pareiškimus formuluoti taip, kad šie visiems atrodytų ne politiniai.

Apžvalgininkai sako, kad kostiumą atradęs M. Zuckerbergas jau ir nesistengia bėgti nuo politikos. Jis paskelbė, kad esą dukros gimimo proga 99 proc. savo bendrovės akcijų vertės kada nors per savo įkurtą fondą skirs programoms, kurios padėtų žmonėms didinti potencialą ir skatintų lygybę. Tačiau skeptikai iš karto pastebėjo, kad tiesiogiai pinigų išgryninti ir tiesiog paaukoti M. Zuckerbergas nė nemano. Gana painus fondo teisinis statusas ateityje leistų jam ne tik vengti mokesčių nuo milžiniškų pajamų sumų, bet dar ir tam tikrais atvejais gauti pelno bei remti politinius projektus.

Greta neįpareigojančių pranešimų apie bėgiojimus įvairiuose miestuose „Facebook“ įkūrėjas nuolat praneša apie susitikimus su pasaulio lyderiais. Vienas naujausių tokių politinį krūvį turinčių susitikimų įvyko Vokietijoje su kanclerės Angelos Merkel komandos vadovu. Po jo M. Zuckerbergas pareiškė, kad esą dabar jau supranta – Vokietijoje reikia daugiau nuveikti ribojant neapykantos kurstymą prieš migrantus.

Plačiau apie didėjančią „Facebook“ ir jo įkūrėjo įtaką – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.