Apie galimas sandorio naudas galima tik spėlioti, tačiau jau dabar reikia paminėti kelias AMD pardavimo kompanijai „Samsung“ kliūtis.

Pirma, amerikiečių mikroschemų gamintoją korėjiečių kompanijai galima parduoti tik po JAV antimonopolinių tarnybų palaiminimo. Tiesa, Pietų Korėja laikoma JAV sąjungininke, ir „Samsung“, tikėtina, pavyktų išvengti ilgai trunkančių biurokratinių procedūrų.

Antra, x86 suderinamų procesorių kūrimui skirtų licencijų perdavimas korporacijai „Samsung“ turėtų būti palaimintas kompanijos „Intel“, kuri yra galybės x86-procesorių licencijų savininkė. „Intel“ elgesį šiuo atveju atspėti būtų labai sunku.

Iš vienos pusės, „Intel“ atstovai neseniai leido suprasti, kad nelaiko AMD savo konkurentu – pagrindiniu priešu laikoma ARM ir jos partneriai. Antra vertus, „Samsung“ yra stambi ARM klientė, o pagal biudžetų dydžius netgi „Intel“ sunku varžytis su korėjiečių korporacija.

Bet kokiu atveju, P. Korėjoje gimę gandai taip ir lieka gandais. Kaip taisyklė, suinteresuotos pusės gana greitai paneigia panašią informaciją, todėl belieka sulaukti oficialių AMD ir „Samsung“ atstovų komentarų.