Šiuo metu didžiausia konkurencinė kova vyksta tarp Pietų Korėjos „Samsung“, JAV bendrovės „Apple“ ir jos išmaniojo telefono „iPhone“ ir netikėtai rinkoje išgarsėjusių Kinijos bendrovių, tokių kaip „Huawei“.

Europoje, Barselonoje, šią savaitę vyksta technologijų paroda „World Mobile Congress“, tačiau joje dominuoja kelios iš minėtų telekomunikacijų milžinių, išskyrus „Apple“.

„Europa gali pasijusti pramonės branduoliu – bent savaitę. Vieną savaitę, o vėliau dauguma svarbiausių naujovių diktuotojų patrauks atgal į Jungtines Valstijas ir Aziją“, - sakė „Deutsche Telekom“ valdybos narė Claudia Nemat prieš prasidedant mugei. – Mums reikalingos Europos bendrovės, kurios galėtų konkuruoti pasaulinėje rinkoje, ypač skaitmeninės ekonomikos sferoje. Kitaip, vienintelė mūsų vieta pasaulinėje konkurencijoje bus vieta, kur kiti pardavinės savo paslaugas“.

Europos telekomunikacijų pramonė išgyveno auksinį amžių pirmajame naujojo amžiaus dešimtmetyje.

Suomijos „Nokia“ buvo mobiliųjų technologijų lyderė, bet 2013 metais pardavė savo mobiliųjų telefonų gamybos verslą JAV technologijų milžinei „Microsoft Corp“.

Pagal išmaniųjų telefonų pardavimus pasaulyje šiuo metu pirmauja „Apple“ ir „Samsung“.

JAV bendrovė „Apple“ kaip jau įprasta, boikotuoja parodą Barselonoje, ir visas dėmesys šiais metais sutelktas į „Samsung“, kuri pristatė savo naująjį išmanųjį telefoną „Galaxy S6“. Kita Pietų Korėjos telefonų gamintoja parodoje taip pat pristato naujovę – LTE ryšio išmanųjį laikrodį „LG Watch Urbane LTE“.

Kinų bendrovės, tokios kaip „Lenovo“, „Huawei“ ir „Xiaomi“ pastaruoju metu ypač klesti. Ketvirtąjį 2014 metų ketvirtį jos užėmė atitinkamai trečią, ketvirtą ir penktą vietas pagal išmaniųjų telefonų pardavimus pasaulyje, rodo konsultacinės bendrovės „Garner“ duomenys.

„Šios įmonės sparčiai plečiasi“, - sakė GSMA asociacijos, kurią sudaro 800 telekomunikacijų operatorių, vadovė Anne Bouverot.

Analitikų nuomone, 2015 metais ypač paklausūs bus dėvimi mobilieji prietaisai, tokie kaip išmanieji laikrodžiai, ir kai kurie ekspertai mano, kad tokiai rinkai atsiveria galimybės Europoje.

„Tokios šalys kaip, tarkim, Šveicarija, turi ypatingos kompetencijos šioje srityje“, - sakė Janas Wassmannas, technologijų specialistas iš Vokietijos rinkos tyrimų instituto „GfK“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)