Dvi naujienos verslui: el. paštui pritaikyti „Nokia E75” ir “Nokia E55”

Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese „Nokia“ pristatė du naujus verslo telefonus – „Nokia E75” ir „Nokia E55”, kuriuose įdiegta pažangi el. pašto vartotojo sąsaja. Abiejuose modeliuose taip pat įdiegta „Nokia Messaging“ paslauga, per kurią galima patogiai pasiekti populiariausius pasaulyje el. pašto serverius „Gmail“, „Yahoo“ ir „Hotmail“.

„Naujieji verslo modeliai turi tiesioginės prieigos prie „Microsoft Exchange“ ir „IBM Lotus Notes“ el. pašto sprendimų galimybę. Pasinaudodamos ja, įmonės galės sumažinti veiklos sąnaudas net trečdaliu, nes joms nereikės diegti tarpinių sprendimų ar papildomų serverių“, - sakė Kai Vistamo, „Nokia“ vykdantysis viceprezidentas.

Abu verslo telefonai turi visas išmaniesiems telefonams būdingas funkcijas bei visaženklę QWERTY klaviatūrą. „Nokia E75” modelyje ji yra slankioji. Telefonuose taip pat įdiegta „Nokia Maps“ paslauga su nemokama tris mėnesius galiojančia licencija (Lietuvoje bus suteikiama nemokama vienerių metų licencija) , taip pat „N-Gage“ žaidimų platforma. „Nokia E55” modelis išsiskiria itin galinga baterija – budėjimo režime gali veikti beveik mėnesį.

„Nokia E75” prekyboje turėtų pasirodyti jau šį kovą. Planuojama kaina be subsidijų ir mokesčių – 375 eurų (~1300 litų). „Nokia E55” be subsidijų ir mokesčių kainuos 265 eurus (~915 litų), o rinkoje pasirodys antrąjį šių metų ketvirtį.

„Nokia N86” telefone – profesionali 8 megapikselių kamera

Dar vienas iš Barselonoje pristatytų naujų telefonų modelių – fotografijai pritaikytas „Nokia N86”, turintis 8 megapikselių raiškos plačiakampę „Carl Zeiss“ optiką, prilygstančią skaitmeniniam fotoaparatui. Šis didžiausią raišką iš visų „Nokia“ telefonų turintis prietaisas užtikrins fotografijų kokybę ir esant geram apšvietimui, ir prieblandoje.

„Vartotojai šiandien nori telefonų su fotokameromis, kurios puikiai fiksuotų kadrus nepriklausomai nuo apšvietimo“, - sakė „Nokia Nseries“ vadovas Juha-Pekka Sipponen. – „„Nokia N86 8 MP“ modelyje esanti optika prilygsta diegiamoms į aukštos kokybės skaitmeninius fotoaparatus. Nesvarbu, ar dalyvaujate bulių lenktynėse Pamplonoje, ar fotografuojate Sidnėjaus panoramos grožį, su „Nokia N86 8 MP“ padarytos nuotraukos bus ypatingai aiškios ir ryškios. Be to, telefonas visas nuotraukas sužymi geografiškai ir paruošia jas patalpinimui į portalus „Ovi Share“ ar „Flickr“.

Valdymo paprastumu „Nokia N86 8 MP“ patiks pradedančiam fotografui, o nuotraukų kokybė padarys įspūdį net patyrusiam. Telefonas turi plačiakampį „Carl Zeiss Tessar“ objektyvą, skirtą panoraminėms nuotraukoms, greitai sureaguoja į fotografavimo mygtuko paspaudimą ir leidžia reguliuoti diafragmą. Spartus mechaninis užraktas užtikrina, kad nuotraukose vaizdas neišsilietų, o dviguba LED kameros blykstė yra pakankamai stipri aukštos kokybės fotografijai ar vaizdo įrašui užfiksuoti.

„Skaitmeninių nuotraukų kokybė priklauso ne tik nuo megapikselių kiekio, bet ir nuo kitų optikos kokybinių savybių. „Nokia N86 8 MP“ yra pirmas mobiliojo ryšio prietaisas, kuriame esančio fotoaparato diafragmos atidarymo plotį galima reguliuoti, ir kuris turi itin kokybišką „Carl Zeiss Tessar“ objektyvą“, - sakė „Carl Zeiss“ atstovas Helmut Heier.

Metalinio korpuso „Nokia N86 8 MP“ telefonas turi 8 GB vidinę atmintį (gali būti praplečiama iki 16 GB su „microSD“ kortele), į kurią telpa apie 4 tūkst. nuotraukų. Prietaisas taip pat turi ryškų braižymams atsparų OLED ekraną, galimybę sinchronizuoti nuotraukas su asmeniniu kompiuteriu ar prijungti telefoną prie televizoriaus. Į „Nokia N86 8 MP“ taip pat įdiegta „Nokia Maps“ programa (su 3 mėnesių nemokama licencija), telefonas suderintas su „Ovi“ paslaugomis.

Planuojama, kad „Nokia N86 8MP“ rinkoje pasirodys antrąjį 2009-ųjų ketvirtį ir kainuos apie 375 eurus (~1295 litus) (be mokesčių ir subsidijų).

Mobiliosios navigacijos patirtis

Be verslo klasės ir fotografuojančio prietaiso, „Nokia“ šiais metais pasiūlys navigacinės telefonų serijos naujoką „Nokia 6710 Navigator“ bei klasikinį „Nokia 6720 classic“.

„Nokia 6710 Navigator” pasižymi pažangiausiomis navigacijos galimybėmis, kurių iki šiol buvo galima tikėtis tik iš atskiro GPS įrenginio. Naujasis modelis realiu laiku pateikia maršrutą, jame yra išsamūs žemėlapiai ir specialūs techniniai patobulinimai – navigacijos klavišas, vaizdo priartinimo/atitolinimo jutiklis, didelis ekranas.

Kadangi „Nokia Maps“ programa integruota su „Ovi“ portalu, kelionės planą galima susidaryti kompiuteryje ir tuomet perkelti jį į mobilųjį prietaisą. Patobulintoje „Nokia Maps“ versijoje įtraukta daug naujų galimybių – be didelės rezoliucijos vaizdų ir išsamių žemėlapių, taip pat galima gauti orų prognozes, sužinoti vykstančius renginius, eismo ir saugumo perspėjimus. Patobulintas ir maršruto pateikimas pėstiesiems.

„Nokia 6720 classic“ telefonas, budėjimo režime galintis veikti iki 20 dienų, turi ne tik pažangias navigacijos galimybes, bet ir siūlo puikią pokalbių garso kokybę. Šiame modelyje įdiegtas automatinis triukšmo mažinimo sprendimas, todėl telefonu kalbėti galima triukšmingoje aplinkoje.

„Nokia 6720 classic” rinkoje prasirodys antrąjį 2009 m. ketvirtį, jo kaina sieks 245 eurų (~845 litus) (be mokesčių ir subsidijų). „Nokia 6710 Navigator“ modeliais prekiauti bus pradėta trečiąjį ketvirtį. Planuojama šio modelio kaina be mokesčių ir subsidijų – 300 eurų (1035 litai).

Bendradarbiaus su „Skype“

„Nokia” ir pokalbių internetu programos „Skype” atstovai paskelbė apie partnerystę plečiant interneto galimybes „Nokia” multimedijos kompiuteriuose. „Skype” programa bus iš anksto įrašoma į „Nokia” prietaisus, pradedant „Nokia Nseries” modeliais. Pirmasis telefonas su įdiegta “Skype” programa bus lietimui jautrus ir visaženklę QWERTY klaviatūrą turintis „Nokia N97”, kuris rinkoje pasirodys 2009 m. trečiąjį ketvirtį.

Vartotojo turimi „Skype” kontaktai taps „Nokia N97” telefono adresų knygutės dalimi. Vartotojas galės realiu laiku matyti, kurie „Skype” kontaktai yra prisijungę, bei iškart pradėti susirašinėti. Turintys „Nokia N97” telefonus galės pasinaudoti 3G mobiliuoju internetu ar bevieliu internetu WLAN ir atlikti skambučius per „Skype”, pigiai skambinti į kitas pasaulio šalis fiksuotojo ar mobiliojo ryšio vartotojams.

„Šiandien pasaulyje yra apie 400 mln. „Skype” naudotojų. Integruodami šią programą į „Nokia Nseries” multimedijos kompiuterius, žengiame svarbų žingsnį, perkeldami geriausią interneto patirtį nuo darbastalio į mobiliuosius prietaisus”, – sakė „Nokia Nseries” viceprezidentas Jose-Luis Martinez.

„Ovi Store“ kurs naują verslo erdvę

Elektroninė mobiliųjų programų parduotuvė „Ovi Store“ vartotojams bus pasiekiama jau gegužės mėnesį. Iš jos bus galima parsisiųsti ir įsidiegti į telefonus įvairias programas, su kuriomis jų funkcionalumas atitiktų unikalius asmeninius poreikius. „Ovi Store“ parduotuvėje mobilusis turinys ir programos vartotojams bus siūlomos atsižvelgiant į jų socialinę vietą, nustatomą ir pagal fizinę buvimo vietą, ir pagal socialinius ryšius, į kuriuos asmuo yra įsitraukęs.

Naujoji parduotuvė turėtų įtraukti 3,5 mln. programuotojų vienijančią „Nokia Forum“ bendruomenę, kuri jau yra sukūrusi šimtus tūkstančių programų. Tikimasi, kad iki vasaros „Ovi Store“ bus užpildyta įvairaus turinio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją