Galima pamanyti, kad visi jų įbauginimo, pavergimo ir pasaulio užgrobimo planai labai menkai tikėtini, tačiau, kaip bebūtų keista, daugelis visiškai realių projektų nepadarytų jiems gėdos.

Abdulas Qadeeris Khanas

Pogrindinę prekybos radioaktyviomis medžiagomis ir branduolinio ginklo gaminimo schemomis sistemą sukūrė pakistanietis mokslininkas Abdulas Qadeeris Khanas. Susipažinęs su branduolinio ginklo kūrimo technologijomis Amsterdamo laboratorijose, Khanas įkūrė savo tinklą ir sėkmingai jį valdė trisdešimt metų, iki arešto 2004 m. (tuo pačiu jis visiškai oficialiai vadovavo Pakistano branduolinei programai).

Bacillus anthracis mikroskopinis vaizdas

Yra teorija, kad II Pasaulinio karo metu Vinstonas Čerčilis planavo vokiečių miestus atakuoti siaubingu biologiniu ginklu – juodligės bacilomis. Karas baigėsi anksčiau, nei buvo išsiaiškinta ar toks planas buvo realus.

Projektas „Azorian“ – 1974 metais CŽV vykdyta stambi ir itin slapta paskendusio sovietų povandeninio laivo K–129 pakėlimo iš vandenyno dugno operacija. Operacijos tikslas – ištirti balistines raketa ir karines technologijas. Operacija buvo sėkminga tik iš dalies, – pakelti pavyko tik priekinę povandeninio laivo dalį.

Vario kulkos

Pasaulinės vario rinkos kontrolės planas atėjo į galvą japonų prekiautojui Yasuo Hamanaka devintajame XX a. dešimtmetyje. Machinacijomis biržoje sugebėjo pakelti vario kainas ir, padirbdamas kitų prekiautojų parašus, perimti apie 5 proc. pasaulinės prekybos šiuo metalu. Pasaulinės kontrolės įgauti jam taip ir nepavyko, o po kelių metų už machinacijas jis atsidūrė už grotų.Karo tarp Irano ir Irako pabaigoje, 1988 metais, Sadamas Huseinas sugalvojo sukurti superginklą. Tam jis nusamdė kanadiečių inžinierių Geraldą Bullą, kuris pateikė projekto „Babylon“ planą – patrankos, galinčios šaudyti į taikinius už tūkstančių kilometrų ir netgi leisti palydovus į orbitą. Po poros metų Bullas buvo nužudytas, o projektas žlugo.

Absoliučiai nematomų šnipinėjimo palydovų sukūrimo projektą „MistyJAV vykdė daug metų, tačiau 2007 jis buvo uždarytas. Paaiškėjo, kad teoriškai nepastebimus palydovus gali aptikti net astronomai mėgėjai.

Projektą „Excalibur“ Šaltojo karo metais vykdė JAV. Pagal jį sovietų balistines raketas buvo planuojama sunaikinti atomine energija maitinamais galingais lazeriais. Paaiškėjo, kad ginklas itin nestabilus, ir nuo jo sprogimo galėtų žūti daugybė žmonių. 1982 metais projektas buvo nutrauktas.

Džeimsas Bondas – kultinis herojus

Vokiečių diversantas Otto Skorzeny buvo garsus tuo kad po Trečiojo reicho žlugimo organizavo ne vieną pusiau pogrindinę organizaciją, kurių kaip nors kitaip, nei piktavališkomis pavadinti negalima. Viena iš jų buvo skirta buvusių SS narių reabilitacijai, kita – neofašistų subūrimui po kovos su komunizmu vėliava. Filme apie Bondą „Spectre“ vaizduojama organizacija paremta būtent tuo.

„Ugninius oro balionus“ iš pradžių kūrė Japonija II Pasaulinio karo metais ir tai buvo fugasines bombas nešantys aerostatai. Projektu susidomėjo JAV ir sukūrė gigantišką balioną E77, nešantį biologinius agentus SSRS ir Kinijos derliaus sunaikinimui. Programa nutraukta 1962 metais.

Edwardas Snowdenas

Virusų platinimas: iš 2012 metais Edwardo Snowdeno paviešintų dokumentų paaiškėjo, kad JAV NSA užsiėmė tyčiniu kompiuterių virusų platinimu, taip siekdama perimti informaciją ir išplėsti skaitmeninę įtaką.