Telefonas su šaltojo ginklo funkcija

Mobiliojo ryšio operatorių salonuose, greta žinomų gamintojų išpuoselėto dizaino kūrinių, neseniai pasirodė kampuotų formų, ne itin patrauklios, tačiau išskirtinės išvaizdos ryšio priemonė mažai kam girdėtu pavadinimu „Getnord Onyx“.

Tai – itin atsparus, nuo smūgių, dulkių ir vandens poveikio apsaugotas išmanusis telefonas, atitinkantis karinės pramonės įrenginiams keliamus standartus „MIL-STD-810G“ ir „IP68“.

Skelbiama, kad 270 g sveriantis prietaisas, 16 mm storio metaliniu korpusu ir įmontuota net 4 000 mAh baterija, testuotas 26 kartus mėtant ant betono paviršiaus iš 1,22 m aukščio ir 30 min. panardinant į 2 m gylį vandenyje.

Į atšiauriomis sąlygomis dirbančius sunkiosios pramonės, statybų, teisėsaugos ir kitų sričių atstovus orientuotas išmaniojo telefono modelis be išskirtinio patvarumo turi dar vieną praktišką elementą. Tai – solidi metalo kilpa, leidžianti telefoną tvirtinti prie kuprinės, diržo ar tiesiog pasikabinti ant kaklo.

7 mm storio metalo kilpa itin tvirta, ją galima naudoti ir ne pagal tiesioginę paskirtį. Šis korpuso elementas ekstremalioje situacijoje gali padėti išdaužti avariją patyrusio automobilio stiklą ar pasitarnauti kaip šaltasis ginklas ginantis nuo užpuolikų.

Tikslas – sukurti dar atsparesnį telefoną

Nors šis ir kiti „Getnord“ prekių ženklu pažymėti telefonai gaminai Kinijoje, Kaune veikiančios bendrovės „Redlainas“ vadovas Albertas Židonis tikina, kad tai – išskirtinai lietuviškas kūrinys.

„Nuo 2011 m. prekiaudami ypač patvarius telefonus gaminančių bendrovių produkcija, pastebėjome, kad įmanoma pagaminti dar patvaresnių produktų. Mes nesakome, kad šis telefono modelis nesudaužomas. Labai norint, sulaužyti galima bet kurį prietaisą, tiesiog šis telefonas atsparesnis nei kiti“, – sakė kaunietis.

Lygindamas lietuviškus „Getnord“ ir pasaulyje išpopuliarėjusius „Cat“ prekių ženklo telefonus, A.Židonis minėjo, kad šie produktai artimi, tačiau tuo pat metu skirtingi.

„Mūsų produktai orientuoti į „tikrąjį“ vartotoją, kuriam reikia išties tvirto telefono, kurio pagrindinė savybė būtų jo atsparumas, o ne grožis. Nesistengiame kurti madingo prekių ženklo, nes šie telefonai skirti sunkiai dirbantiems profesionalams. Mūsų telefonai kiek sunkesni, tvirtesni, juose įdėta daugiau metalo“, – sakė nuo 2014 m. pradžios įvairių šalių rinkoms „Getnord“ prekių ženklu pažymėtus telefonus tiekiančios bendrovės „Redlainas“ vadovas.

Renkasi ne tik darbininkai

Lietuvoje „Getnord“ flagmanas „Getnord Onyx“ kainuoja 399 eurus. Tai šiek tiek mažiau nei pagrindiniai konkurentai – panašių techninių galimybių ir atsparumo „Cat“ markės išmanieji telefonai.

„Redlainas“ sukurtas, išskirtiniu atsparumu pasižymintis išmanusis telefonas „Getnord Onyx“
A.Židonis pripažino, kad kaina nėra pagrindinis išskirtinumas. Siūlant rinkai lietuvių sukurtus produktus orientuojamasi į atšiauriomis lauko sąlygomis dirbančius žmones, kuriems kasdien reikia atitinkamo lygio telefono.

„Mes nesakome, kad juo negali naudotis sporto entuziastai. Mūsų prietaisus perka ir senyvo amžiaus žmonės, ypač – praktiškieji vokiečiai. Tie, kuriems reikia tvirto telefono, kuris nesudužtų pirmąkart nukritęs ant kietų grindų. Taip pat šį modelį renkasi ir paaugliai, kurie nori turėti „kietai“ atrodantį išmanųjį telefoną“, – sakė „Redlaino“ direktorius A.Židonis.

Išskirtinio atsparumo mobiliųjų telefonų seriją „Getnord“ sukūrę lietuviai mūsų šalies rinka neapsiriboja. Kinijoje pagamintus bei testuotus produktus jie tiekia Vokietijos, Italijos, Prancūzijos rinkoms, šiuos telefonus pradėta pardavinėti ir Didžiojoje Britanijoje.

Lietuvos rinka yra labai maža, tačiau ji mums svarbi. Esame Lietuvos bendrovė, norime čia pateikti visus mūsų sukurtus produktus. Be to, dirbant vietos rinkoje labai greitai galima sulaukti klientų atsiliepimų ir į juos reaguoti“, – sakė A.Židonis.

Kauniečiai sukūrė ir kitų, išskirtinėmis savybėmis pasižyminčių „Getnord“ modelių. Tai – mobiliojo ryšio telefono ir PMR dažnio radijo stoteles hibridas. Šiuos prietaisus naudoja siauri profesionalų sluoksniai, kur prireikia bendrauti tiek radijo ryšiu, tiek kalbėti telefonu.

Siekis – įveikti konkurentus

„Redlainas“ sukurtas, išskirtiniu atsparumu pasižymintis išmanusis telefonas „Getnord Onyx“
„Pardavimas auga labai greitai, rezultatais esama patenkinti. Dabar bandome naują išskirtinio atsparumo telefono modelį, po kurio laiko jį ketiname pateikti rinkai. Siekiame, kad ši produkcija ilgainiui taptų populiaresnė nei „Sonim“ ir „Cat“ gaminiai“, – sakė Kaune veikiančios bendrovės „Redlainas“ vadovas A.Židonis.

Naujasis kauniečių kūrinys yra skirtas atšiauriomis sąlygomis dirbantiems žmonėms, kurie nuolat turi dėvėti pirštines, dėl kurių tampa sunku naudotis išmaniuoju telefonu su lietimui jautriu ekranu.

Kauniečiai sukūrė, ko gero, pirmąjį rinkoje išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema, kuris turi ir mygtukų klaviatūrą.

Bendrovės „Redlainas“ vadovas A.Židonis džiaugiasi pardavimo rezultatais. Kauniečių sukurti išskirtinio patvarumo išmanieji telefonai tampa vis populiaresni užsienyje.

Dabar Lietuvoje siūlomo įsigyti „Getnord Onyx“ korpusas pagamintas iš aliuminio lydinio. Didžiąją jo dalį užima įspūdingos talpos, net 4 000 mAh baterija. Aparato budėjimo trukmė – 580 valandos, o pokalbių trukmė – 16 valandų.

Plytą primenančio kaunietiško išmanus telefono storis – 16 mm, aukštis – 157 mm, plotis – 78 mm, o svoris – 270 g.