Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad spalvą ir šviesos intensyvumą keičiančio staliuko savybės konkrečiu metu žmogaus organizmui padeda išskirti reikalingus hormonus. Nuo šiandien staliuką galima užsisakyti minios finansavimo platformoje „Indiegogo“.

Ryte staliuko skleidžiama intensyvi mėlyna ir balta šviesa padeda gaminti streso hormoną kortizolį, kad žmogus būtų budrus. O vakare staliukas skleidžia blankesnę šviesą, leidžiančią padidinti melatonino lygį, kuris būtinas siekiant kokybiškai miegoti. Apšvietimo ryškumą ir intensyvumą galima keisti distanciniu pulteliu, o ateityje tą bus galima daryti į išmanųjį telefoną parsisiuntus programėlę.

„Monai“ deda tvirtą žingsnį į ateitį, nes būtent į žmogų orientuotas apšvietimas artimiausiais metais turėtų populiarėti“ - sako „Innospark“ direktorė ir idėjos sumanytoja Vita Markevičiūtė. Jos teigimu, savo naujausiu produktu įmonė keičia požiūrį šviesą ir siekia prisidėti prie visuomenės progreso. Staliuką „Monai“ namuose ar biure galima naudoti ir kaip pagrindinį šviesos šaltinį.

Inovatyvus šviesos staliukas sukurtas bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto mokslininkais. Jie padėjo pritaikyti naujausias technologijas, leidžiančias subalansuoti žmogaus biologinį laikrodį, kuris priklauso nuo gaunamos šviesos kiekio ir intensyvumo. Pristatydama naują produktą įmonė siekia kiekvienam padėti pajusti pažangą kasdieniame gyvenime, atrasti vidinę harmoniją ir pajusti ryšį su gamta. Pavadinimas „Monai“ pasirinktas siekiant neatsitiktinai. Jis atspindi norą pakerėti žmogų skleidžiama šviesa.

2015 m. Ūkio ministerijos teikiamuose apdovanojimuose už inovacinius projektus „Monai“ pripažintas geriausiu naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologijų kategorijoje. Apdovanojimas skirtas už gebėjimą plėtojant verslą pritaikyti naujausius mokslo išradimus.

„Monai“ – tai naujausias „Innospark“ produktas. Įmonė kuria ir gamina kūrybingumą skatinančius produktus. Ankstesnis prekės ženklas „edu2“ sulaukė didelės sėkmės. Gamintus šviesos staliukus užsisakė daugelis vaikų lavinimo įstaigų Lietuvoje ir Latvijoje. Produkcija eksportuojama į Vokietiją, Jungtinę Karalystę, JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)