Tą savo kailiu patyrė Nobelio medicinos premijos laureatas Timas Huntas, 2001 metais šiuo garbingu apdovanojimu Medicinos ir fiziologijos srityje pagerbtas už tai, kad buvo vienas iš svarbiausių mokslininkų, išsiaiškinusių ląstelės ciklo reguliavimo mechanizmus.

Pietų Korėjoje vykstančioje mokslo žurnalistų konferencijoje pasisakyti pakviestas mokslininkas trečiadienį juokaudamas pareiškė, kad merginos mokslo laboratorijoje reiškia nemalonumus. „Leiskite papasakoti apie savo sunkumus su panelėmis. Kai jos būna laboratorijoje, nutinka trys dalykai. Jūs įsimylite jas, jos įsimyli jus, o kai jas kritikuojate, jos verkia“, – sakė Londono universiteto koledžo profesorius.

Tiesa, šio garbingo universiteto profesoriumi jis buvo tik iki tol, kol toje pačioje konferencijoje dalyvavusi žurnalistė Connie St Louis nesukėlė tikros audros socialiniame tinkle „Twitter“. Iš pradžių T. Huntas atsiprašė, per interviu BBC pareikšdamas kad „tikrai, tikrai apgailestauja, jeigu ką nors įžeidė“. Tačiau to nepakako: kaip skelbia leidinys „The Guardian“, jau trečiadienį Londono universiteto koledžo svetainėje atsirado pareiškimas, kad mokslininkas dėl nepamatuoto pareiškimo atsistatydina iš profesoriaus posto.


Į ne mažiau nemalonią, bet labai panašią situaciją praėjusių metų rudenį buvo patekęs britų mokslininkas dr. Mattas Tayloras, vienas pagrindinių specialistų, padėjusių nuleisti zondą „Philae“ ant Čiuriumovo-Gerasimenkos kometos. Nepaisant visų mokslininko profesinių nuopelnų, kovotojoms už socialinį teisingumą daug įdomesni pasirodė mokslininko marškiniai, ant kurių buvo atvaizduotos moterys, apsirengusios seksualiais lateksiniais drabužiais.


Už tai, kad tokio reikšmingo įvykio proga leido sau apsirengti draugės dizainerės (moters!) sukurtais marškiniais, M. Tayloras vėliau atsiprašinėjo su ašaromis akyse.

Ir vienas, ir kitas atvejis akivaizdžiai iliustruoja, kad bet koks viešas žodis arba pasirodymas turi būti daug kartų pamatuoti, mat humoras, ironija ar slapta žinutė gali būti suprasti visai ne taip, kaip to tikisi žmogus, reakcija į veiksmus gali kur kas stipresnė nei tikėtasi, o pasekmės gali būti labai brangiai kainuojančios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)