Vieno milijono eurų skatinamasis apdovanojimas atiteks asmeniui ar jų grupei, sukūrusiai greitos diagnostikos testą, kuris padėtų pacientams lengvai nustatyti, ar jiems būtina vartoti antibiotikus, ar ne. Taip yra siekiama stabdyti žmonių piktnaudžiavimą antibiotikais ir užkirsti kelią antimikrobiniam atsparumui, rašoma Lietuvos mokslo tarybos pranešime.

Konkursas baigsis 2016 metų pabaigoje, paraiškos dalyvauti jame priimamos nuo 2015 m. kovo 10 d. iki 2016 m. rugpjūčio 17 d.

Numatyta, kad 2015 metais bus paskelbti 5 „Horizonto“ premijos konkursai.

„Horizonto“ premijos yra piniginis apdovanojimas, įsteigtas pagal programą „Horizon 2020“ ir skirtas paskatinti tuos, kurie, reaguodami į kylančius iššūkius, geba rasti efektyviausius sprendimus. Apdovanojimais siekiama paskatinti inovacijas ir pasiūlyti sprendimus toms problemoms, kurios svarbios visiems Europos gyventojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)