Iš viso šiame sąraše yra daugiau nei 3 tūkst. pavardžių, kurios suskirstytos pagal 21 mokslininkų veiklos sritį: inžineriją, kosmoso technologijas, mikrobiologiją, ekonomiką ir verslą, kompiuterių mokslus, biologiją ir kitas. VGTU profesorius E. K. Zavadskas pateko į pasaulinį inžinerijos reitingą - jo pavardė įrašyta tarp 187 pasaulinės reikšmės inžinerijos mokslininkų.

Pagrindinė profesoriaus mokslinių interesų sritis yra pastatų gyvavimo ciklas, sprendimų paramos sistemos, daugiakriteriniai optimizavimo metodai statybos technologijoje ir vadyboje.

E. K. Zavadskas yra 250 statybos inžinerinių straipsnių, 50 knygų lietuvių, rusų, vokiečių, anglų kalbomis autorius ir bendraautorius.

Šiemet kompanija „Thomson Reuters“ pakeitė daugiausiai cituojamų mokslininkų reitingo sudarymo metodologiją. Atskirų sričių mokslininkų reitingų dydis nuo šiol priklauso nuo visos mokslininkų populiacijos konkrečioje srityje - įtraukti tik 1 proc. dažniausiai cituojamų. Dėmesį įtakingiausio mokslininkų sąrašo sudarytojai sutelkė į straipsnius, publikuotus 2002-2012 m. ir įtrauktus į „Thomson Reuters“ duomenų bazes. Be to, remtasi ne visu citatų skaičiumi, o jų įtakos, poveikio rodikliais: nauja metodika leido įvertinti skirtingų laikmečių žurnalų žymumą, svarbą, įtaką.

Į šį sąrašą atsižvelgiama sudarant geriausių universitetų reitingus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)