„Kosminis laivas „Progress M-27M“ liovėsi egzistavę 2015 metų gegužės 8 dieną 5 val. 4 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku. Jis įskriejo į atmosferą ... virš Ramiojo vandenyno centrinės dalies“, – sakoma agentūros „Roskosmos“ pranešime.

Visos šio tipo kapsulės, gabenančios krovinius į Tarptautinę kosminę stotį, vėliau nukreipiamos atgal į Žemę ir sudega atmosferoje arba nukrenta į vandenynus, užimančius didžiąją dalį mūsų planetos paviršiaus.

Šis dar Sovietų Sąjungoje sukonstruotas kosminis aparatas, laikomas patikimu modeliu, balandžio 28 dieną pakilo iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane, skraidindamas deguonie, vandens, atsarginių dalių ir kitų atsargų į orbitinę laboratoriją, kurioje šiuo metu dirba tarptautinė šešių narių įgula.

Praėjus kelioms valandoms po starto skrydžių valdymo centras prarado ryšį su „Progress“.

Rusijos kosmoso sektoriaus šaltiniai sakė šalies naujienų agentūroms, kad gedimas veikiausiai įvyko raketoje nešėjoje „Sojuz“, iškėlusioje kapsulę į orbitą, o ne pačioje „Progress“.

„Progress M-27M“, be įprastinio maisto, aprangos, deguonies krovinio bei mokslinės įrangos, turėjo nugabenti į TKS Pergalės vėliavos kopiją.