V. Lipunovas pranešė: „Jis buvo aptiktas naktį iš penktadienio į šeštadienį mūsų stoties prie Baikalo, po dešimties valandų jis praskrido už 11,3 tūkstančio kilometrų nuo Žemės (tai žemiau nei geostacionarių palydovų orbitos). Jo dydis – apie penkiolika metrų“.

Astronomas teigia, kad jis kartu su kolegomis išsiuntė informaciją apie tai Tarptautinės astronomų sąjungos Mažųjų planetų centrui, tačiau šis centras kol kas oficialaus pranešimo apie šį atradimą neišleido. Tokie pranešimai išplatinami tada, kai atradimą patvirtina ir kitos observatorijos.

V. Lipunovas pažymėjo, kad dabar asteroidas perėjo į tą zoną, kai jo stebėti praktiškai neįmanoma.

Mokslininkai svarstė galimybę, kad šis asteroidas iš tikrųjų yra raketos-nešėjos ar Marso automatinės stoties pakopa – jis atkeliavo iš Raudonosios planetos pusės. Vis dėlto paieškos kosminių šiukšlių kataloge nepateikė jokių rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)