Jie tvirtina, kad balistinės raketos bus panaudotos siekiant apsaugoti Žemę nuo tokių grėsmių kaip meteoritai ir asteroidai, grasinantys Žemei iš kosmoso, rašo „Techtimes.com“

Pranešime, kurį išplatino Rusijos naujienų agentūra „Tass“, rašoma, kad tyrėjų komanda, vadovaujama Sabito Saitgarayevo iš Raketų projektavimo biuro planuoja paversti raketas į sviedinius, galinčius sunaikinti prie Žemės artėjančius objektus, keliančius pavojų planetos saugumui.

Vienas tikslų būtų meteoroidai, kuriais vadinamos kosmoso uolų sankaupos, skriejančios aplink Saulę. Atskilusios šių asteroidų dalys kartais pasiekia ir Žemės atmosferą. Kai kurias jų atmosfera sunaikina, tačiau kitos išgyvena ir gali tapti planetos paviršių niokojančia jėga.

Tokiu pavyzdžiu laikomas Čeliabinsko meteoritas, nukritęs praėjusiais metais vasario 13 dieną. Jis sprogo apie 18 mylių virš Žemės paviršiaus, ir sukėlė smūgio bangą, suknežinusią daug pastatų langų ir sužeidusią apie 1 tūkst. 500 žmonių, gyvenančių toje teritorijoje.

Rusijos mokslininkai savo naujai sugalvotą būdą planuoja panaudoti sunaikindami asteroidą, vadinamą Apofiu (99942 Apophis). Remiantis mokslininkų pranešimais, prie Žemės jis turėtų priartėti 2036 m.

Nepaisant šių Rusijos agentūros ataskaitų, NASA jau spėjo patvirtinti, kad šis asteroidas Žemei pavojaus nekelia.

Tačiau rusų mokslininkai savo planų neatsižada ir tvirtina, kad jų pastangos gali būti naudingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)