Kaip pranešė „Discovery News“, Tarptautinė istorinių orlaivių paieškos grupė („International Group for Historic Aircraft Recovery, TIGHAR) ištyrė nedidelį lėktuvo korpuso aliuminio lakštą, kuris 1991 metais buvo rastas Ramiojo vandenyno Nikumaroro atole. Kai kurie A. Earhart gerbėjai seniai mano, kad būtent šioje vietoje aviatorė ir šturmanas Fredas Noonas galėjo atlikti priverstinį tūpimą.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad šio metalinio fragmento savybės atitinka lopinį, kuris buvo skubiai pritaisytas prie A. Earhart lėktuvo, kai ji per savo 1937 metų bandymą apskristi pasaulį buvo sustojusi Majamyje, skelbia nbcnews.com.

„Šie sudėtingi dimensijų, proporcijų, medžiagų ir kniedžių rašto bruožai A. Earhart lėktuvui yra unikalūs, kaip piršto atspaudas žmogui“, - „Discovery“ citavo TIGHAR tyrinėtojo Rico Gillespie žodžius. „Tai pirmas kartas, kai buvo nustatyta, kad Nikumarore rastas artefaktas yra tiesiogiai susijęs su Amelia Earhart“, - sakė jis.

TIGHAR aliumininę lėktuvo nuolaužą aprašė savo tinklalapyje ir nurodė, kad toliau tęs jos tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)