„Gaila, tačiau visų norinčių dalyvauti konferencijoje tikrai negalėsime sutalpinti. Todėl, kaip ir ankstesniais metais, vykdome dalyvių registraciją bei atranką. Kruopščiai perskaitysime visų užsiregistravusiųjų anketas ir jas įvertinę, į renginį pakviesime žmones, kurie, mūsų manymu, labiausiai padės kurti tik „TEDx“ renginiams būdingą atmosferą ir geriausiai atspindės Vilniaus mieste gyvenančių žmonių įvairovę. Todėl anketas pildyti raginu tikrai atsakingai“, – patarė viena iš renginio organizatorių Rūta Kruliauskaitė, pakvietusi nedelsiant užpildyti dalyvio anketą „TEDxVilnius“ tinklalapyje bei pažadėjo, kad netrukus bus paskelbti ir pirmieji konferencijos pranešėjai.

Siekdami pažymėti veiklos sukaktį, „TEDxVilnius“ organizatoriai šių metų renginio temai apibūdinti ir iliustruoti pasiskolino vienos svarbiausių žmonijos istorijoje padarytų nuotraukų pavadinimą – „Pale Blue Dot“ (liet – šviesiai mėlynas taškas).

"Šviesiai mėlynas taškas" - Žemė 6 mlrd. kilometrų atstumu
„Taip pavadinta 1990 m. kosminio zondo „Voyager 1” padaryta nuotrauka, kurioje Žemė užfiksuota iš 6 mlrd. kilometrų atstumo. Ir nors joje mūsų planeta tėra mažas melsvas taškelis, tačiau, ten juk vyksta daug labai įdomių ir mums visiems svarbių dalykų. Panašiai galima kalbėti ir apie „TEDxVilnius“ – esame nedidelė iniciatyvių žmonių komanda, galinti sukurti progas kitiems pamatyt ir bent šiek tiek priartėti prie tų nuostabių idėjų, kurių apstu mūsų namuose – melsvame taškelyje, kieno nors danguje“ – apie konferencijos temos ir koncepcijos kilmę pasakojo R. Kruliauskaitė.

Anot jos, kartais, norint rasti atsakymą į kankinančią dilemą, reikia dviejų dalykų: atsitraukti ir pabandyti pažvelgti iš toliau, kad matytųsi bendras vaizdas bei išklausyti oponuojančią ar tiesiog kitokią nuomonę.

„Keturių renginio sesijų metu tą ir bandysime padaryti. Pranešėjai iš užsienio ir Lietuvos pasakos bei kvies susirinkusius konferencijoje žmones diskutuoti arba tiesiog pamąstyti apie žmogaus sukurtus ir natūralius dalykus; viešumą ir privatumą; tradicijas ir futurizmą; vietinius bei globalius reiškinius“, – aiškino pašnekovė.

„TEDxVilnius 2015“ išsiskirs ne tik savo tematika, bet ir tuo, jog vyks naujoje vietoje – Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Pasak konferencijos organizatorių, ši erdvė leis sukurti įdomesnę ir interaktyvesnę renginio aplinką, kurioje žmonės turės visas galimybes įdomiai leisti laiką tiek sesijų, tiek ir pertraukų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)