Pirmą kartą ši planeta pavaizduota taip detaliai. Žemėlapį sukūrė organizacija USGS pagal NASAMessenger“ misijos metu surinktus duomenis.

Gizmodo.com rašo, kad visai netrukus mes galėsime nusileisti ir gyventi planetose, esančiose netoli žemės, taigi tokie ir panašūs žemėlapiai padės suprasti, kur ir kaip reikėtų važiuoti ar eiti. Organizacija tvirtina „kurianti ir daugiau žemėlapių, kuriuos naudos kelionėms netolimoje ateityje“.

Futurism.com tvirtinama, kad iki „Messenger“ paleidimo apie Merkurijų buvo žinoma itin mažai. Savo kelionę jis pradėjo 2004 m. rugpjūtį ir nukeliavo 4,9 mlrd. mylių. Į Merkurijaus orbitą jis buvo pristatytas 2011-ųjų kovą.

Nors „Messenger“ savo tyrimo tikslus buvo pasiekęs jau po metų, jo misija buvo dukart pratęsta: palydovas ir toliau fotografavo ir rinko informaciją apie šią planetą. Misija baigėsi 2015-ųjų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)