Suplanuoto gaisro metu bus tikrinama, ar astronautai tikro gaisro atveju būtų saugūs.

Eksperimento metu viena kapsulių bus išstumta į kosmosą ir tada specialiai padegta, stengiantis suprasti, kaip ji degtų tikrojo gaisro atveju – kokio dydžio liepsna, kaip greitai. Ši informacija padės NASA pareigūnams nuspręsti, kaip reikėtų gelbėti astronautus tikro gaisro metu.

Nors kosminėje stotyje jau buvo surengta keletas gaisrų, šis bus didžiausias jų. Tikimasi, kad jis atsakys į daugiausia klausimų. Tyrėjai viliasi, kad jo metu bus galima sužinoti, ar astronautų įranga ir pats laivas yra atsparūs gaisrui. Be to, tai suteiks žinių ir apie ugnį – kaip ji plinta mikrogravitacijos sąlygomis, kaip ugnis liepsnoja ten, kur nėra deguonies.

Šiems dalykams išsiaiškinti bus naudojama kapsulė „Orbital ATK Cygnus“. Nuskraidinusi į Tarptautinę Kosminę Stotį (TKS) reikalingus daiktus, ji bus paaukota eksperimento dėlei.

Kapsulę gaisrui parengs NASA darbuotojai dar ant žemės, padegta ji bus tik jai nutolus nuo TKS. Eksperimentas turėtų būti surengtas kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)