Kas tiksliai pavaizduota įraše? Jupiteris, didžiausia Saulės sistemos planeta, ir trys iš jo 67 palydovų. Staiga vaizdo siužete atsiranda per planetą įstrižai judantis objektas.

Šis paslaptingas įvykis buvo užfiksuotas mėgėjo astronomo ir paskelbtas „YouTube“. Pradėjus plisti šiam įrašui, pasigirdo ir lavina kalbų bei spėlionių, kas tai galėjo būti.

Kai kurie stebėtojai tvirtina, kad užfiksuotas palydovas, kiti įsitikinę, kad tas objektas – asteroidas, treti siūlo, kad tai yra žvaigždė.

„Objektas praskrido taip arti Jupiterio, kad jis ne tik turėjo būti didelis, bet ir keliauti greičiu, panašiu į šviesos greitį“, – rašė vienas stebėtojas ir pridūrė, kad tai galėtų būti palydovas.

Kitas vaizdą vertinęs vartotojas buvo skeptiškas: esą tai galėjo būti ne tik palydovas, bet ir aibė kitų objektų – iš kameros užfiksuotų vaizdų neįmanoma pasakyti tiksliau. Jis tikino, kad nufilmuotas objektas gali būti užfiksuotas Jupiterio fone, tačiau skrieti neįtikėtinu greičiu arčiau Žemės, Saulės sistemoje.

Buvo vartotojų, tvirtinusių, kad vaizdus užfiksavęs žmogus, turintis teleskopą, tikrai turėjo žinoti, kokia šio objekto kilmė. Objektas jiems buvo panašiausias į palydovą.

„Secure Team“, vaizdo siužeto autoriai ir mėgėjai-astronomai, užsimena apie savo sėkmę užfiksavus ateivius ir abejoja įstaigomis ir institucijomis, kurios esą nori nuslėpti ateivių fenomeno egzistavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)