LRT RADIJO klausytoja Jadvyga iš Kauno domisi galimybe po mirties savo palaikus paaukoti mokslui. „Kur reikėtų kreiptis, jei savo palaikus noriu padovanoti studentams?“ – klausia ji.

„Žmonės, norintys savo kūną po mirties paaukoti mokslui, turėtų kreiptis į Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedrą. Susisiekti galima telefono numeriais (8 5) 239 87 06 arba (8 5) 239 87 13“, – sako šios VU katedros atstovas M. Mincevičius.

Anot jo, procedūra yra labai paprasta: tereikia užpildyti vienašalį pareiškimą pas notarą, o jame nurodyti, kad po mirties kūną pageidaujama panaudoti mokslo tikslams. Vykstant pas notarą, būtina turėti asmens dokumentą.

„Toks kilnus poelgis mokslui yra labai svarbus. Kiekvienais metais į medicinos studijas įstoja apie du šimtus bendrosios medicinos studentų. Studijų procese mokantis anatomijos vyksta žmogaus kūno pažinimas, būtent tam palaikai ir yra reikalingi“, – tikina VU atstovas.

Jo teigimu, šiuo metu universitetas turi tik vienus palaikus, kuriuos naudoja mokslui, tad iš jų mokytis gali ne visi studentai. O knygos, kompiuterinės programos ir muliažai yra ne tokie tikslūs ir ne visada parodo realų vaizdą.