Nepilotuojama kapsulė „Dragon“ Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėtų pasiekti trečiadienį. Jos tikslas – pristatyti naują prijungimo detalę, kuri bus naudojama komerciniams skrydžiams į kosmosą.

Remiantis Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) pranešimais, „Dragon“ sėkmingai pasiekė orbitą ir, tikimasi, kad taip pat sėkmingai trečiadienį pasieks TKS.

Tai – jau antra „SpaceX“ misija, kurios metu bandoma pristatyti naujos kartos nusileidimo platformos dalį. Pirmasis bandymas buvo nesėkmingas dėl sugedusios raketos, kuri virš Atlanto vandenyno paskleidė dūmus ir į kosmosą nenuskrido.

Kita naujos prisijungimo platformos dalis į TKS turėtų būti pristatyta 2017-aisiais.

Kompanijos „SpaceX“ įkūrėjas ir vadovas yra Elonas Muskas, technologijų verslo atstovas, įkūręs „Tesla Motors“. „SpaceX“ stengiasi sukurti raketą, kuri gali būti naudojama ne viena kartą. Jei ši idėja būtų galitinai įgyvendinta, kelionių į kosmosą kaina sumažėtų.

Iki šiol kompanijai pavyko vienas raketos „Falcon“ nusileidimas ant Žemėje esančios platformos, ant vandenyne esančios platformos raketa sėkmingai nusileido tris kartus iš keturių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)