Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, Laisvės gynimo 25-ąsias minėjimo metines, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe.

Prieš metus konkursas sulaukė daugiau nei 32 tūkstančių dalyvių. Prie Lietuvoje atlikti žinių pasitikrinimo testą išdrįsusių tautiečių prisijungė ir lietuviai iš daugiau nei 20-ies šalių visame pasaulyje.

Dar apie tūkstantį istorijos mylėtojų konkurso testą atliko naujienų portale DELFI bei edukacinės programos „GoHisto” puslapyje.

Kaip ir pernai, konkurse dalyvauti kviečiami 5-12 klasių mokiniai, Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai bei išeivija. Konkursas vyks mokyklose ir vietos organizacinių komitetų numatytose vietose.

2016 metų Nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ užduotį sudarys 60 klausimų: 55 klausimus parengs užduoties rengimo grupė, kitus 5 klausimus iš vietos istorijos – Lietuvos vietos organizaciniai komitetai. Mokykloms, atsižvelgiant į praėjusių metų patirtį ir pasiūlymus, bus pateikta pagal amžiaus grupes diferencijuota užduotis.

Į organizacinius centrus negalėsiantys atvykti piliečiai bus konkurso dieną kviečiami atlikti interaktyvų 30-ies klausimų testą pagrindiniame naujienų portale DELFI.

Mokyklos ir visuomenės vietos organizaciniai komitetai, norintys dalyvauti konkurse, iki kovo 8 dienos kviečiami registruotis LIMA tinklalapyje.

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija suteikia galimybę kiekvienam tapti užduoties rengėju - iki 2016 m kovo 1 dienos savo paruoštus klausimus galima siųsti užduoties rengėjų grupei elektroniniu paštu istorijosmokytojai@gmail.com.

Geriausi ir įdomiausi užduoties rengėjų darbo grupės atrinkti klausimai pateks į nacionalinę užduotį.

Visus Lietuvos istorijos mėgėjus, norinčius dalyvauti Konkurse, kviečiame rasti savo gyvenamame mieste ar rajone vietos visuomenės organizacinį komitetą ir registruotis konkurso dalyviu. Visų organizatorių sąrašas ir kontaktai bus skelbiami Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) tinklalapyje. Konkurso nugalėtojų laukia vertingos dovanos ir nominacijos, kurias yra įsteigę konkurso organizatoriai, partneriai ir rėmėjai.

Visa su konkursu susijusi informacija skelbiama tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)