Prasidėjo persikraustymas

Kauno mokslo, studijų ir verslo centro statybos K. Baršausko gatvėje pagal architektės Gražinos Janulytės-Bernotienės projektą prasidėjo prieš dvejus metus. Per šį laiką iškilo dviejų korpusų, 13 tūkst. kv. metrų bendro ploto šiuolaikinis pastatas, pastatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, atlikta vidaus apdaila, prasidėjo laboratorijų įrengimas. Oficialus centro atidarymas numatytas šių metų rugsėjo 16-ąją.

„Mes galime džiaugtis, kad pastatas jau priduotas. Galima sakyti, sudėtingiausi darbai jau atlikti. Šiuo metu vyksta įrangos instaliacija ir pačių unikaliausių laboratorijų persikraustymas iš visų universiteto pastatų. Po šių instaliacijų prasidės žmogiškųjų resursų persikraustymas į naujas patalpas“, - DELFI teigė KTU Inovacijų ir verslo centro direktorius dr. Almantas Danilevičius.

Centro statyba ir įrengimas finansuojamas ES paramos lėšomis. Tai didžiausia investicija į mokslo plėtrą Kaune ir viena didžiausių Lietuvoje.

Šis centras - tai slėnio „Santaka“ dalis. Santakos slėnio steigėjai yra KTU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), Lietuvos energetikos institutas, kelios stambios bendrovės.

Santakos slėnis - tai tarptautinius standartus atitinkantis nacionalinis atviros prieigos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) centras, kuriame bus sutelktos ypač perspektyvių krypčių - darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos, mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų - mokslo ir studijų potencialas.

Centrą sudaro 2 pagrindinės dalys – horizontalaus tūrio 5 aukštų pastatas, kuriame jau kuriasi mokslo ir verslo laboratorijos, ir vertikalus 8 aukštų verslo centro pastatas, kuriame veiks biurai.

Santakos slėnis - tai tarptautinius standartus atitinkantis nacionalinis atviros prieigos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) centras, kuriame bus sutelktos ypač perspektyvių krypčių - darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos, mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų - mokslo ir studijų potencialas.

Viena pastato dalis skirta verslui, o kita – moksliniams tyrimams atlikti. Teigiama, jog jau dabar įmonės domisi galimybėmis verslui skirtose patalpose įkurti savo biurus.

Tikslas – kuo daugiau inovacijų

Abi Mokslo, studijų ir verslo centro dalis sujungia universalių ir viešųjų patalpų intarpas, kuriame yra vestibiuliai, ekspozicinės erdvės, 400 vietų transformuojama konferencijų salė, holai, kavinė, informaciniai centrai.

„Centras turėtų generuoti ne tik mokslinius rezultatus, bet ir rezultatus, kurie galėtų būti inovuojami arba atiduodami į verslą. Tai pagrindinis tikslas yra kuo daugiau užsakomųjų tyrimų ir kuo daugiau inovacijų bendradarbiaujant su verslu. Tuo pačiu mes matome verslo sektorių. Mes planuojame, kad čia įsikurs inovatyviausios, jaunos įmonės. Taip pat užsienio kapitalo įmonės, kad mes bendradarbiaudami galėtume rasti kuo įdomesnių idėjų ir bendarbiaudami su mokslu kurti aukštos pridėtinės vertės verslus, pažangius verslus“, - DELFI sakė A. Danilevičius.

Centras bus atviras tiek Lietuvos, tiek užsienio mokslo ir studijų institucijų bei įmonių atstovams, o jame neužilgo bus įrengtos modernia tyrimų technika aprūpintos laboratorijos, leisiančios verslo užsakymu atlikti naujus mokslinius tyrimus ir eksperimentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)